Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ambasadorul Rusiei la Paris, convocat la MAE francez pentru o postare ''indecentă'' despre Bucea

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, l-a convocat din nou joi pe ambasadorul Rusiei la Paris, după un tweet difuzat pe contul ambasadei, care a fost considerat "indecent", despre abuzurile comise de forţele ruse în Bucea, potrivit AFP.

Vezi aici cele mai recente informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

"În faţa comunicării indecente şi provocatoare a ambasadei Rusiei în Franţa cu privire la abuzurile din Bucea, am decis să-l convoc în aceasta dimineaţă la Quai d'Orsay (sediul MAE francez, n.red.) pe ambasadorul Rusiei", Aleksei Meşkov, a indicat într-un tweet şeful diplomaţiei franceze, scrie Agerpres.

Ambasada rusă a difuzat o postare, care a fost apoi retrasă, intitulată "platou de filmare", însoţită de o fotografie arătând o mulţime de jurnalişti în ceea ce pare a fi o stradă din Bucea, sugerându-se că masacrele de civili comise în acest oraş de trupele ruse au fost o "înscenare".

Potrivit procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova, trupurile neînsufleţite a 410 civili au fost descoperite la Bucea şi în alte zone din regiunea Kievului după retragerea trupelor ruse.

Citește și
Viktor Orban
Kievul acuză Ungaria că "îl ajută pe Putin" în războiul împotriva Ucrainei

Moscova a dezminţit uciderea de civili la Bucea, Kremlinul şi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, evocând "falsificări" destinate presei.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, care a calificat media occidentale drept "complice" la această "falsificare", a declarat că partea ucraineană fie a executat civili la Bucea, fie a adus cadavrele respective din altă parte pentru a "înscena" un masacru.

Ambasadorul Rusiei la Paris a fost convocat la 25 martie la MAE francez după publicarea unei caricaturi pe contul de Twitter al ambasadei în care erau arătaţi "europeni lingându-l la fund" pe ''Unchiul Sam''.

La fel ca multe alte ţări europene, şi Franţa a anunţat luni expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi, ale căror activităţi au fost considerate "contrare intereselor" ţării.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult