Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Amatorii de grătar s-au întrecut în cele mai trăznite rețete la Festivalul Micului de Aur

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mici pentru toate gusturile de toate mărimile și formele s-au perpelit sâmbătă pe grătare la Festivalul Micului de Aur.

Mii de persoane au trecut pe acolo să încerce cele mai bune rețete de mici. A fost şi un concurs al celor mai gustoși mititei, iar amatorii de grătar s-au întrecut în cele mai trăznite rețete. Mâine va avea loc concursul bucătarilor care se vor duela pentru trofeul micul de aur. V-ați gândit vreodată ca micii se potrivesc şi cu fructe? Ei bine, un concurent a gătit la concursul de mici pentru amatori, mititei cu piersici, lăsate la maturat 48 de ore.

Alex s-a pregătit 2 săptămâni pentru această competiție, a tocat chiar el carnea, apoi a pus-o la macerat cu 3 zile înainte. Alex Bosnea: „Am pregătit nişte mititei cu piersică, reţeta proprie. Piersică este maturată 48 de ore, este curățată de coajă, doar pulpa. Este o combinație care zic eu că se pretează foarte bine la micul nostru românesc tradițional”. Juriul a luat în considerare tehnica de preparare, aspectul său gustul micilor și s-a declarat cucerit de ideile concurenților. Alții au gătit mici cu trufe, cu ciuperci de pădure sau cu ardei, pimento de padron.

Unora nu le-a prea ieşit rețeta, dar promit să vină la anul cu îmbunătăţiri Mulți se laudă că știu secretul micului perfect. Nu l-ar spune. Dau doar vagi indicii.

Că-i lemnul ori cărbunele, că-i combinația de carne ori vreun ingredient, că depinde de cât și cum stă micul pe grătar, sau chiar ... de cât suflet pui în compoziţie.

Sandu Cocoșatu: „Micul trebuie mişcat în permanență, să simți cu adevărat ca el se întoarce singur, să sară, să se mişte pe grătar și atunci e ca o simfonie a micului, atunci iți dă senzația asta de bun, de frumos, plăcut ochiului”. Iubitorii de mici au stat zeci de minute la coadă să încerce toate rețetele. Unii au petrecut toată ziua la festival și au mâncat mici, și la prânz și la cină. Anul acesta s-a pus preț și pe aspectul farfuriei, iar unele terase au încercat să decoreze farfuriile ca la restaurantele cu pretenții. Alţii au venit chitiți să încerce doar micii de la terasa favorită.

Estimările Asociaţiei Române a Cărnii arată că românii consumă anual aproximativ 200-250 de milioane de mici, adică peste 20.000 de tone.

Crăciunul este perioada în care se mănâncă cea mai multă carne, spun cei din industrie, urmat de 1 mai.

Numai anul acesta de ziua muncii s-au perpelit pe grătare peste 18 milioane de mici. Situația s-ar putea schimba anul viitor, când 1 Mai va pica în săptămâna Mare din postul Paștelui, iar procesatorii de carne se așteaptă la vânzări mai mici. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult