Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alunecări de teren şi inundaţii, în Buzău. Mii de oameni sunt rupţi de lume

Your browser doesn't support HTML5 video.

E jale în Buzău, unde alunecările de teren, dar şi inundaţiile, au provocat pagube de peste 80 de milioane de lei.

Sunt grav afectate şosele, case, poduri şi podeţe în 19 localităţi, iar mii de oameni sunt izolaţi, pentru că nu mai pot merge cu maşina pe drumurile şubrezite. Autoriutatile au decis să ajute deocamdată 14 familii. Multe altele stau cu bagajele la uşă, gata de plecare dacă pământul o porneşte iarăşi la vale.

În localitatea Dobrilești din judeţul Buzău, mai multe case sunt grav afectate de alunecările de teren. Oamenii spun că s-au trezit cum pământul se transformă pur şi simplu în nisipul mişcătoare. Acum clădirile încep să cedeze, ca şi cum ar avea pereţi din carton

La această familie, camerele din spatele casei au fost distruse de valul de pământ. "La colţuri sunt numai crăpături, am băgat îmbrăcăminte ca să nu intre frigul că a venit zăpada după aceea a venit ploaia,nu am mai putut să facem nimic. Peste tot e dezastru, ne e teamă să mai stăm în casă."

Oamenii au bagajele pregătite dar nu vor deocamdată să-şi părăsească locuinţa. "Stăm ca nu avem unde ne duce. Noi suntem pregătiţi dar nu avem unde ne duce, avem porci, avem păsări, ce le facem. Vă daţi seamă am stat aici 30 de ani. "

Citește și
Alunecare de pamant Prahova
11 localități, afectate de alunecările de teren: „Unde să mă duc? Mă doare sufletul”

Grav este ca judeţul Buzău se confrunta şi cu inundaţii. Peste 1800 de persoane sunt blocate în aceste localităţi, din cauza drumurilor impracticabile, distruse de alunecările de teren.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult