Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aliaţii NATO, solidari cu România după incidentul din apropierea graniţei cu Ucraina

Aliaţii NATO şi-au exprimat miercuri „solidaritatea puternică” cu România după ce ţara i-a informat despre un incident în care părţi din ceea ce ar putea fi o dronă rusă au căzut pe teritoriul românesc, a anunţat alianţa.

„Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru România”, a precizat NATO într-un comunicat citat de Reuters.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că aliaţii NATO au fost informaţi cu privire la descoperirea unor componente care, foarte probabil, sunt ale unei drone.

El a arătat că ambasadorul României la NATO, Dan Neculăescu, a fost însărcinat să-i informeze pe secretarul general al NATO şi pe aliaţi în legătură cu posibilul incident, lucru care s-a întâmplat miercuri dimineaţă în cadrul Consiliului Nord-Atlantic.

„România i-a informat pe aliaţii NATO despre acest incident la reuniunea de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat puternica solidaritate cu România”, a declarat şi purtătorul de cuvânt interimar al NATO, Dylan White, referindu-se la descoperirea de „resturi, posibil de la o dronă, pe teritoriul României, în apropierea frontierei ucrainene”, conform EFE.

Citește și
Klaus Iohannis
Președintele Iohannis a cerut o anchetă „urgentă și profesionistă” asupra bucăților de dronă găsite lângă Tulcea

Potrivit purtătorului de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, echipele MApN au descoperit elemente care ar putea fi resturi de dronă, dar o investigaţie se va defăşura, pentru a afla provenienţa dronelor. Purtătorul de cuvânt al MApN a subliniat că nu se poate face o legătură de cauzalitate între aceste resturi şi atacurile anterioare asupra ţintelor ucrainene de la graniţa cu România.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult