Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă la Târgu Mureș. De ce au fost evacuați 600 de angajați ai unei firme

Your browser doesn't support HTML5 video.

O simulare de incendiu a avut loc, miercuri, într-o clădire de birouri din Târgu Mureş.

În total, peste 600 de angajaţi au fost evacuaţi iar pompierii spun că toţi s-au comportat exemplar.

Potrivit scenariului, la etajul cinci al acestei clădiri de birouri - care aparţine companiei de gaz din Târgu Mureş - a avut loc un incendiu. Pompierii au ajuns la faţa locului în câteva minute şi au început, în condiţii reale, evacuarea şi salvarea angajaţilor. Angajat: "Ar putea să fie ceva real, şi atunci să ştim cum să acţionăm. A sunat alarmă şi am părăsite birourile, avem ghizi care s-au ocupat de evacuare"

În exerciţiu au intervenit şi echipe de alpinişti, după ce două victime ar fi rămas refugiate pe acoperişul sau balconul clădirii.

Angajator: "E important să simuleze şi pentru bombardamente şi pentru cutremur, simulările sunt cele mai importante pentru că atunci vezi cum reacţionezi şi ce trebuie să faci şi cum să ajuţi pe alţii"

Citește și
femeie agresată Bacău
Femeie bătută cu sălbăticie de soțul gelos: M-a lovit, dar nu vreau să ajungă la închisoare

Căpitanul Gagyi Mihai, comandant Departamentul de Pompieri Târgu Mureş: "Am intervenit cu toate forţele pe care le-am avut la dispoziţie. A fost surprinsă şi o persoană inconştienta am intervenit pe două lături pentru localizarea incendului concomitant cu salvarea victimei. Unul dintre angajaţi, de frică, s-a baricadat într-un birou şi a trebuit să intervenim cu mască, pentru că nivelul a fost inundat de fum".

Scopul acestei simulări a fost pregătirea angajaţilor în cazul situaţiilor de urgenţă.

Adela Botan, reprezentant societate: "Au fost implicaţi peste 600 de angajaţi al companiei noastre, este extrem de benefic. Astfel de exerciţii se organizează de minimum două ori pe an".

Totodată şi pompierii din Târgu Mureş participa lunar la acţiuni similiare.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult