Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă la Arad, după ce a fost găsit un porc mort între blocuri

Un porc mort a fost găsit, luni, de angajații unei firme care ridică gunoiul, între niște blocuri din Arad. Astfel, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au ridicat animalul, pentru a descoperi dacă avea pestă porcină.

Porcul a fost găsit pe strada Constantin Brâncuşi nr. 10, în municipiul Arad, lângă containerele de gunoi ale unor blocuri, de către angajaţii operatorului care ridică deşeurile - RETIM Ecologic Service SA, conform Agerpres.

Un reprezentant al operatorului, Camelia Ganga, a declarat pentru agenția de presă că au mai fost găsite animale moarte aruncate în containere pentru deşeuri sau lângă acestea, dar este pentru prima dată când a fost găsit un porc.

„Animalul a fost pur şi simplu abandonat împreună cu alte deşeuri în platformă. Nu este caz singular, au mai fost animale moarte în container, dar chiar porc nu am avut", a declarat sursa citată.

În contextul în care în judeţul învecinat Bihor au existat cazuri confirmate de pestă porcină africană, au fost sesizaţi inspectorii DSVSA.

Citește și
pesta porcina
Un nou focar de pestă porcină, depistat în Ajunul Crăciunului. Porci morți în cotețe

„O echipă de inspectori s-a deplasat la locul indicat şi a ridicat cadavrul în condiţii sterile, fiind transportat la sediul laboratorului DSVSA Arad pentru examinare", a declarat directorul executiv al DSVSA Arad, Viorel Agud.

Potrivit lui Agud, în acest caz a fost începută o anchetă, pentru a se identifica persoana care a aruncat cadavrul de porc, găsit fără cotraliu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult