Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă într-un cartier din Brașov. Un miros insuportabil i-a trezit din somn pe localnici şi i-a făcut să sune la 112

Your browser doesn't support HTML5 video.

Alertă într-un cartier din Brașov unde un miros insuportabil i-a trezit din somn, joi noapte, pe localnici şi i-a făcut să sune la 112.

Furioși, câțiva dintre ei au protestat în miez de noapte la poarta unei companii de prelucrare a lemului, de unde credeau că provine mirosul.

Alertaţi, cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de la Gardă de Mediu au făcut măsurători pentru a stabili dacă e vorba de un caz de poluare a aerului.

Lolnică, la poarta fabricii: ”Dumneavoastră puteți respira aici? Maicămea e lată în casă cu copil mic. Deci nu se poate așa ceva”.

Mirosul înțepător durează deja de săptămâni bune, dar niciodată nu a fost supărător ca aseară. Oamenii nu au mai putut răbda și au făcut scandal la poarta unei fabrici de prelucrare a lemnului care, spun ei, ar polua aerul.

Citește și
brasov
Noi măsuri în zonele turistice din Brașov, în urma creșterii cazurilor de Covid-19

Mihai Nanu – Localnic: ”Am fost întâmpinați de un paznic mai zelos, care nu a vrut să lase să intre nici Garda de Mediu, nici poliția”.

Bogdan Crăciun – Localnic: ”Avem un senzor de monitorizare a calității aerului în cartier, care în jur de ora 9 și ceva, a înregistrat 140 de unități normal sunt. Am copii mici care suferă din cauza asta”.

Localnică: ”Senzația a fost la mine de oarecum, așa, de greață”.

Localnică: ”Am închis ușile imediat, da normal, că îmi venea să tușesc din gât, așa cumva„.

Localnicii au sesizat autoritățile, iar la fața locului au sosit Poliţia, Garda de Mediu, dar şi un echipaj ISU dotat cu un laborator mobil.

Mircea Paraschiv - Comisar Şef, Comisariatul Judeţean Braşov al Gărzii Naţionale de Mediu: ”Se vor confrunta datele constatate de noi pe teren și ceea ce este prins în autorizația de funcționare”.

Firma acuzată de locuitorii zonei susţine că utilajul său de tratare termică a lemnului nu foloseşte substanţe chimice şi funcţionează în parametrii tehnici proiectați de producător. Prin urmare, nu ar putea afecta sănătatea oamenilor.

Totuşi, conducerea societăţii analizează cele reclamate şi, în cazul în care se confirma că a produs un disconfort olfactiv, va căuta soluţii tehnice pentru remedierea situaţiei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult