Noi măsuri în zonele turistice din Brașov, în urma creșterii cazurilor de Covid-19

Dată publicare: 10-07-2020 15:02
Dată actualizare: 10-07-2020 15:08


brasov

Autoritățile vor verifica respectarea măsurilor de protecție anti-Covid-19 în Brașov în acest weekend, fiind vizate mai ales zonele turistice.

Acțiunile echipelor mixte de control, care vizează verificarea respectării măsurilor de protecţie anti-COVID-19, vor continua la nivelul judeţului Braşov şi în weekend, fiind vizate în principal evenimentele cultural-artistice, restaurantele, dar şi zonele turistice, unde se aşteaptă o afluenţă mare de vizitatori, a informat, vineri, Instituţia Prefectului Braşov.

"Aşa cum am mai spus, scopul principal al acestor acţiuni nu este sancţionarea, ci conştientizarea şi responsabilizarea cetăţenilor cu privire la pericolul la care se expun şi îi expun şi pe cei dragi dacă încalcă regulile de igienă şi distanţare fizică. Măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii COVID-19 nu sunt împotriva oamenilor, ci pentru protejarea sănătăţii tuturor, iar respectarea lor este esenţială în lupta cu noul coronavirus", a declarat prefectul Mihai-Cătălin Văsii.

Acesta a convocat, vineri, o şedinţă de evaluare a activităţilor de control şi informare a populaţiei şi agenţilor economici efectuate în ultima săptămână, în contextul epidemiei de COVID-19, la care au participat reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Grupării de Jandarmi Mobile, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Poliţiei Locale şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

Zonele "fierbinţi" unde se va concentra activitatea echipelor de control vor fi cele în care se vor desfăşura manifestări cultural-artistice, evenimente HoReCa şi alte întruniri, fiind, totodată vizate centrele comerciale, pieţele, târgurile, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă şi destinaţiile turistice din judeţ, "unde se aşteaptă din nou o afluenţă mare de persoane", a precizat, într-o informare, Instituţia Prefectului Braşov.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO