Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă în Buzău, unde au izbucnit patru incendii simultan

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost alertă ieri în mai multe comune din Buzău unde au izbucnit simultan patru incendii de vegetație uscată.

Pompierii și voluntarii s-au luptat cu flăcările mai bine de opt ore iar în zona de deal a județului focul ameninţa să ajungă şi la casele sătenilor.

Numai în ultima săptămână au ars aici aproape două mii de hectare de mirişte.

În comuna Beceni alarma s-a dat după prânz, când localnici au sunat la 112 și au anunțat că flăcările se apropie de casele lor.

Adrian Burlacu – primar Beceni: „Este din ce în ce mai grav, numai astăzi am avut pe raza comunei Beceni trei incendii, se pare că acesta este cel mai grav, peste 500 de ha împreună cu comuna Scorțoasa ard în continuu.”

Mai mulţi pompieri şi voluntari au intervenit să stingă focul. După mai bine de opt ore de intervenție incendiile au fost localizate.

Citește și
foc
Incendiile de vegetație produc pagube uriașe și în România. Sute de hectare de pământ au fost devastate de flăcări

Vântul care bătea cu putere şi terenul accidentat au făcut misiunea pompierilor să fie una şi mai dificilă.

Mihai Pascu – ISU Buzău: „La debutul intervenției vântul bătea foarte tare, a îngreunat foarte tare intervenția având în vedere și configurația terenului și acest mărăciniș, lăstăriș care de asemenea întreţine arderea.”

Daniel Țiclea – prefectul județului Buzău: „Este evident că sunt incendieri voluntare făcute de niște inconștienți care nu își dau seama că pun în pericol un întreg județ. În acest moment mai avem incendii la Bentu, la Parcov, la Zoreşti, iar la ISU s-au adus pompieri de acasă.”

Incendierea terenurilor pentru curățarea resturilor vegetale este o practică des întâlnită în rândul agricultorilor. Cei găsiţi vinovați pot fi sancționați cu amenzi de la 3.000 la 6.000 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult