Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aeroportul Internațional Brașov ar putea fi inaugurat pe 1 noiembrie. Va fi singurul din țară cu turn de control virtual

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primul aeroport construit în România post-comunistă ar putea fi inaugurat pe 1 noiembrie, la 14 ani de la începerea lucrărilor.

Noua aerogară se află la Ghimbav, lângă Brașov, și va ajunge să deservească un milion de pasageri pe an, spun autoritățile. Reuniți la Brașov, directorii de aeroporturi anunță că până în 2040 numărul celor care vor decola sau ateriza în România se va tripla, ceea ce impune dezvoltarea infrastructurii.

Odată deschis, Aeroportul Internațional Brașov va fi unul dintre cele mai impotante din țară. Este cel mai modern de la noi și cel mai nou din Europa, susțin directorii aeroporturilor din România, care l-au vizitat joi.

David Ciceo, președinte Asociația Aeroporturilor din România: "Va contribui pentru Brașov la dezoltarea economică, turistică, universitară, pentru că sunt mulți turiști străini în Brașov și să știți că odată cu deschiderea aeroportului vor fi și mai mulți studenți străini. Eu, personal, peste 10 ani văd un milion de pasageri la Brașov."

Lucrările au început în 2008 și au fost accelerate în ultimii ani. Acum sunt pe ultima sută de metri, iar inaugurarea este preconizată pentru luna noiembrie.

Citește și
tulcea
Aeroportul din Tulcea, extrem de puțin folosit. A fost modernizat cu 12 milioane de euro

Alexandru Anghel, director executiv Direcția de Implementare Aeroport CJ Brașov: "Avem finalizată pista, calea de rulare, platforma, balizajul este finalizat. Terminalul a intrat în faza de recepție și probe tehnologice.”

Aeroportul va fi singurul din țară cu turn de control virtual. Zborurile vor fi dirijate de la distanță, din Arad, cu ajutorul unor sisteme performante.

Companii precum TAROM, Wizz Air, Blue Air, Turkish Airlines, Lufthansa, LOT, El Al s-au arătat interesate să zboare de aici.

Și poate vă întrebați către ce destinații internaționale o să putem zbura de aici, pentru început. În acest moment sunt discuții cu marile companii aeriene pentru orașe precum Londra, Roma sau Munchen.

Directorii de aeroporturi estimează că în acest an - în toată țara - vom avea 15 milioane de pasageri. Numărul ar putea crește până la 50 de milioane în următorii 20 de ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult