Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Adolescent de 13 ani, rănit grav după ce s-a urcat pe un vagon și a fost electrocutat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un adolescent de 13 ani din Capitală a văzut moartea, cu ochii. Băiatul este în stare gravă, la spital. după ce s-a urcat pe un vagon şi a fost electrocutat.

Nu este clar dacă a vrut să-şi facă o fotografie sau din joacă. Însă, arcul electric care s-a format i-a provocat răni groaznice. În urmă cu doar câteva săptămâni în aceeaşi zonă şi-a pierdut viaţa, în condiţii similare, o studentă de 22 de ani.

A fost nevoie de o singură fracţiune de secundă pentru ca adolescentul de 13 ani să ajungă în zona de risc. Arcul electric format de linia de înaltă tensiune a fost atât de puternic încât l-a aruncat pe copil la pământ.

Acolo l-a găsit un salvator-voluntar care a încercat să îi dea o mână de ajutor până la sosirea echipajului ISU.

Marian Dumitru, voluntar salvator: Am aflat despre acest incident prin intermediul aplicaţiei "Există un erou". Am găsit copilul în stare de conştiență, era foarte speriat, cu arsuri de gradul I şi II, pe 70% din suprafaţa corpului. Era lângă un vagon staţionat. Copilul nu a ştiut la ce se supune şi era foarte speriat de modul în care arată. Mi-a spus că trebuia să mai urce cineva, dar s-a urcat el primul. Ceilalţi copii au fugit fiindcă s-au speriat. 

Citește și
ambulanta smurd
Elev din Buzău, electrocutat după ce s-a urcat pe tren să facă un selfie. Are arsuri grave

Martoră: Am fugit spre băieţel pentru a-i acorda primul ajutor. Era un băieţel brunet, aşezat în şezut. Avea şi părul ars. Era conştient, am înţeles că vorbea foarte greu. Mulţumim lui Dumnezeu că a scăpat cu viaţă. Sunt niște vagoane părăsite care ar putea fi tăiate și duse de aici.

"Zona blestemată" în care a mai murit o studentă

În urmă cu mai puţin de trei săptămâni, în aceeaşi zonă, la câteva sute de metri distanţă, a mai avut loc o tragedie provoata de aceeaşi nesăbuinţă. O studentă de 22 de ani amurit electrocutată în timp ce îşi făcea un selfie pe un vagon abandonat pe linia ferată.

Plin de răni şi foarte speriat, băiatul a fost dus la spitalul ''Grigore Alexandrescu'' unde a fost evaluat. Medicii urmează să stabilească dacă are sau nu nevoie de un transplant de piele.

Arsurile - spun specialiștii- sunt însă ultima lui problemă. Potrivit acestora foarte puţini scapă cu viaţă, după o astfel de experienţă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult