Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Administraţia Fondului pentru Mediu a lansat programul „Stații de reîncărcare cu putere normală”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Banii pot fi accesați de instituții publice, școli, ori stațiuni turistice. Stațiile de reîncărcare vor avea între 3 și 22 de kilowați.

Pentru cele până în 7 kilowați, beneficiarii vor primi maximum 20.000 de lei, iar pentru cele care au o capacitate mai mare 60.000 de lei.  

În total, suma alocată acestui program este de 500.000.000 de lei. Proiectul este finanțat din Fondul pentru Mediu și acoperă doar instalarea aparaturii, nu și plata energiei.

Doritotii pot să se înscrie până pe 23 decembrie sau până la epuizarea, bugetului alocat.

România are nevoie de tot mai multe stații de încarcare

România are nevoie de tot mai multe stații de încarcare în contextul în care numărul de autoturisme electrice și hybrid cumpărate a crescut cu peste 76% față de 2021, arată datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile.

Citește și
statie
Stațiile de încărcare pentru mașinile electrice, marea problemă a românilor. Câți bani va investi statul

Șoferiță: „Pentru naveta pe care o fac eu de la Buzău către serviciu, este ideală, dar în momentul în care am ieșit din oraș lucrurile se complică. Așa cum găsești PECO la orice pas, ideal ar fi să găsești și stații pentru încărcarea mașinilor electrice".

Pe de altă parte, instalarea de staţii de reîncărcare pentru autoturismele electrice și hybrid cu putere normală are scopul și de a reduce poluarea.

Stațiile de reîncărcare vor avea între 3 și 22 de kilowați. Pentru cele până în 7 kilowați, beneficiarii vor primi maximum 20.000 de lei, iar pentru cele care au o capacitate mai mare, 60.000 de lei. În total, suma alocată acestui program este de 500 de milioane de lei.

Banii pot fi accesați de instituții publice, școli și stațiuni turistice, care vor să monteze stații de reîncărcare. Cea mai mare sumă este alocată Capitalei, 10 milioane de lei, iar fiecare sector în parte poate să depună proiecte în valoare de maximum 9 milioane de lei.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3: „Încercăm să găsim soluții pentru că trebuie să fie un cumul, adică să fie și locuri de parcare și capacitatea, adică energia electrică. Rețeaua să suporte un consum mare de energie electrică. Energia o asigurăm noi".

Viorel Dorobanțu, directorul școlii din Curcani: „Semnalul este clar că ar trebui să meargă spre energia verde și ca o instituție de învățământ cred că ar fi bine să fim promotorii ideei acestuia".

 

Doritorii pot să se înscrie până pe 23 decembrie la ora 14.00 sau până la epuizarea bugetului alocat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult