Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A secat cel mai sărat lac din România. Autoritățile plănuiau să construiască o stațiune turistică

Your browser doesn't support HTML5 video.

Lacul din Movila Miresii, unul dintre cele mai sărate din România, a secat aproape complet. Mâlul expus la razele soarelui formează deja cristale de sare.    

Din lacul care se întindea pe o sută de hectare au mai rămas câteva ochiuri de apă. Ultima ploaie zdravănă a fost în luna mai.

Suprafețe întregi acoperite cu sare au ieșit la suprafață, după ce lacul de la Movila Miresii din Brăila a început să sece. Din cele 120 de hectare pe care se întindea apa, anul acesta au mai rămas doar 15.

Stan Frigioiu, viceprimarul din Movila Miresii: „A fost întotdeauna apă, mai puțin anul acesta. Anul acesta s-a dus”.

Lacul de la Movila Miresii era cunoscut drept cel unul dintre mai sărate din România. Sărurile din el provin din izvolarele subterante care îl alimentau, alături de ploi.

Citește și
Descoperire uriașă pe Marte - 1
Descoperire uriașă pe Marte. Ce a găsit robotul Curiosity într-un crater

Femeie: „Nu știu dacă a plouat vara asta. Câteva picături, așa…”

Femeie: „Venea lume din toate părțile și făceau baie. A scăzut dacă n-a plouat. De unde să izvorască apa? Era unul din cele mai bune lacuri”.

Stațiune la Movila Miresii, dar doar pe hârtie

Autoritățile județene din Brăila voiau să construiască o stațiune, dar planurile au rămas doar pe hârtie. Acum, căută soluții să atragă investitori care să salveze locul.

Francisk Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila: „Începând de la anul, vom investi foarte mulți bani în ceea ce înseamnă infrastructură, canalizare, apă, electricitate, pentru a da posibilitatea noilor investitori de a veni și a dezvolta zona, pentru că este un lac cu mare potențial turistic”.

Totul depinde însă de ploaie. Fără ea, lacul dispare complet.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult