Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A fost măcel pe șoselele din România în primele 7 luni ale acestui an: 932 de morți

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost măcel pe șoselele din România în primele 7 luni ale acestui an! 932 de persoane și-au pierdut viața și peste 2000 au fost grav rănite. 

Deși numărul accidentelor înregistrate a fost mai mic comparativ cu ultimii doi ani, numărul oamenilor care și-au pierdut viața a crescut îngrijorător!

Fiecare cifră din acest bilanț reprezintă o tragedie, un om care și-a pierdut viața și familii îndurerate care îl plâng. Să ne gândim la acest lucru înainte să urcăm la volan - acesta este apelul polițiștilor rutieri către toți șoferii, după ce statistica primelor 7 luni ale anului în ceea ce privește numărul morților este cruntă.

Deși numărul accidentelor grave petrecute în primele 7 luni ale anului a fost mai mic față de aceeași perioada a anului trecut, mai exact cu 1051 de accidente mai puține, numărul persoanelor decedate este cu 111 mai mare.

Cel mai negru weekend pe șosele a fost recent, pe 24 și 25 iulie, când nu mai puțin de 24 oameni au pierit, printre care și 5 copii.

Citește și
Un adolescent supraviețuitor al accidentului cu 7 morți din Bacău, transferat la București. Cine este vinovat de carnagiu
UE vrea să elimine accidentele rutiere până în 2050, în timp ce în România mor pe șosele și 24 de oameni într-un weekend

Principalele cauze care au dus la producerea acestor accidente sunt: viteza neadaptată la condițiile de drum, (106 accidente cu 119 morți), traversarea neregulamentară pietoni (74 de accidente cu 76 de morți) și deplasarea pietonilor pe partea carosabilă (58 de accidente, 58 de morți).

Deși acțiunile polițiștilor pentru prevenirea accidentelor rutiere au crescut în ultima perioadă, acest lucru nu este suficient, așa că autoritățile lucrează la modificarea legii rutiere și la înăsprirea pedepselor pentru șoferii care încalcă codul rutier.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult