Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A fost bătut recordul mondial pentru cea mai lungă melodie cântată de un tren de jucărie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cea mai lungă melodie cântată de un tren de jucărie - este recordul stabilit la Muzeul Miniaturilor din Hamburg. Instrumentele folosite pentru acest concert inedit sunt mii de pahare cu apă.

Traseul se întinde pe o distanță de 211 metri. În drumul său, trenul lovește mai bine de 2.800 de pahare cu apă așezate paralel cu șinele. Fiecare recipient conține o anumită cantitate de lichid - detaliu important pentru ca notele muzicale să iasă perfect. În repertoriu sunt incluse 20 de melodii.

Munca depusă pentru acest proiect a fost uriașă. Apa din pahare se evaporă destul de rapid din cauza căldurii din încăpere, iar sunetele se auzeau distorsionat și trenulețul falsa. Așa că responsabilii au venit cu o soluție. Au amestecat apa cu un ulei cu o vâscozitate scăzută.

Și astfel a fost bătut recordul mondial pentru cea mai lungă melodie cântată de un tren de jucărie. Pentru a atinge această perfomanță, angajatii au fost nevoiți să se asigure că în timpul concertului atipic nu este spart niciun pahar.

În 2019, aceeași echipă a reușit să doboare un alt record - pentru cel mai lung traseu parcurs tot de un tren în miniatură.

Citește și
tren
Un tânăr din Dâmbovița a fost la un pas de moarte după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult