Modifica setarile cookie
Toate categoriile

200 de blocuri din 3 sectoare, fără apă caldă. RADET spune că situația s-ar putea repeta

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mii de oameni care locuiesc în 200 de blocuri din 3 sectoare ale Capitalei nu au apă caldă de câteva zile. La fel ca pe vremuri, se spală cu apă încălzită pe aragaz.

RADET spune că s-a produs o avarie în timp ce muncitorii schimbau nişte ţevi ciuruite şi nu poate promite că situaţia nu se va mai repeta.

Oameni din sectoarele 4, 5 şi 6 din Bucureşti retrăiesc anii când apa caldă era raţionalizată.

Cum se descurcă bucureștenii

Persoanelor în vârstă şi familiilor cu copii le este cel mai greu.

În total, aproape 200 de blocuri sunt afectate de 4 zile de o avarie, dar şi de lucrările de schimbare a ţevilor foarte vechi.

Înlocuirea unei ţevi de 180 de metri a fost motivul pentru care câteva zeci de blocuri din sectorul 6 au stat fără căldură. Partea proastă este că astfel de situaţii se vor repeta vara asta.

Citește și
Gabriela Firea
Gabriela Firea: ”Poate fi un debut al haosului în sistemul de termoficare din București”
Reacția RADET

Conducerea RADET susţine că vara asta vrea să schimbe peste 50 de kilometri de ţeavă în zonele Ferentari, Drumul Taberei şi Dristor. Asta nu înseamnă că iarna viitoare nu se vor mai produce avarii.

„Nu aş putea să știu, numai Dumnezeu știe. Să diminuăm, nu spun că nu vor mai fi. Oamenii vor fi anunţaţi din timp. Este imposibil să lucrăm fără să oprim apa caldă”, spune Alexandru Burghiu, directorul RADET.

Anul trecut au fost reparate 11 kilometri de conducte. Însă Bucureştiul are aproape o mie de kilometri de conducte principale de transport al agentului termic şi aproape 3 mii de kilometri de conducte secundare. Cu alte cuvinte, va dura foarte mult până când vom avea un sistem normal de termoficare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult