Modifica setarile cookie
Toate categoriile

15 parcuri din București se deschid începând de sâmbătă. Anunțul făcut de autorități

Your browser doesn't support HTML5 video.

România este în stare de urgenţă pentru încă o săptămână, dar primăria unui sector al Capitalei a deschis de astăzi 15 parcuri mari.

 

 

Viceprimarul sectorului 2 spune că a văzut prea mulţi oameni alergând printre maşini. "Nu este o invitaţie la relaxare, este mai mult un trotuar printre copaci", a explicat edilul iniţiativa sa.

Preşedintele Iohannis a declarat şi, sâmbătă că, dacă nu vom respecta regulile, riscăm să avem o explozie de infecţii noi.

Viceprimarul sectorului 2 al Capitalei a venit personal să dea jos lacătul de pe poarta unuia dintre cele mai mari parcuri pe care le administrează.

Spaţiul a fost închis pe 21 martie, iar vicepremiarul Cristian Popescu anunţa atunci că locul "este aglomerat şi constituie un pericol de răspândire a viruslui". Între timp, pare că virusul nu mai reprezintă o ameninţare atât de mare pentru edilii din acest sector al capitalei. Aceşti au dechis astăzi alte 15 parcuri mari pe care le administrează.

Citește și
Hotelurile vor fi deschise, dar nu pentru turiști. Angajații pot ”spiona” oaspeții bolnavi
Hotelurile vor fi deschise, dar nu pentru turiști. Angajații pot ”spiona” oaspeții bolnavi

Celor care au trecut prin zonă nu le-a venit să creadă.

Reporter: "Nu vă e teamă că se vor strânge prea mulţi copii în parc? Femeie: "Este, este puţină teamă, dar vom fi atenţi. Să sperăm că şi ceilalţi vor înţelege"

Bărbat: "E bine că s-a redeschis să ne putem plimba. O făceam şi până acum - Până acum, unde? - Printre maşini"

Atenţie, locurile de joacă, de fitness şi foişoarele vor rămâne în continuare închise.

Viceprimarul spera ca oamenii să respecte regulile şi să nu se îngrămădească pe alei.

Cristian Popescu, vicepremiar sectorul 2: Această deschidere nu e o invitaţie la relaxare sau la nerespectarea măsurilor de prevenţie. Este mai mult trotuar, dar un trotuar prin spaţiu verde, nu printre maşini. Practic ajuta la distanţarea socială"

Fără să comenteze redeschiderea parcurilor, preşedintele iohannis a ţinut să tragă din nou un semnal de alarmă pentru respectarea regulilor.

Klaus Iohannis, preşedintele României: "Trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când putem să ne mișcăm un pic mai liber să nu avem o explozie de infecții noi încă o dată - 15 mai este doar un termen administrativ, când se termină starea de urgență, dar, din păcate, epidemia nu se arată a fi în retragere / Mare, mare grijă, vă rog, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni cu mari sacrificii"

De luni, şi primăria generală intenţionează să deschidă parcurile mari din Capitala pe care le administrează. Parcurile în bucureşti, la fel ca în toată ţara, au fost închise după declararea stării de urgenţă, prin decizia edililor.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult