Modifica setarile cookie
Toate categoriile

1 iunie Ziua Copilului. Ce activități vor fi în București și țară

Pe 1 iunie este Ziua Copilului și este declarată prin lege ca fiind zi liberă. Astfel, atât angajații români cât și angajatorii au la dispoziție o zi întreagă, pentru a petrece timp cu micuții lor.

Ziua Copilului, denumită și Ziua Internațională a Copilului se sărbătorește pe 1 iunie în România și în peste 50 de țări.

Ce activități vor fi în București de 1 iunie, Ziua Copilului

După 2 ani de pandemie, cu ocazia Zilei Copilului, atât în București, cât și în țară, părinții au posibilitatea de a merge cu cei mici la diverse evenimente.

Află acum, unde poți merge cu cei mici, pe 1 iunie de Ziua Copilului

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti îi așteaptă pe părinți și pe micuți la două evenimente dedicate Zilei Copilului: "Atelierul de pictură" şi "În vizită la aeroport”

Atelierul de pictură

Evenimentul “Atelierul de pictură” va începe la ora 10:00 și se va desfășura în “Parcul Zburătorilor” de la Aeroportul Internațional “Henri Coandă”. În cadrul acestui eveniment va avea loc un curs de pictură susținut de Maria Parascan,n pictor profesionist.

În vizită la aeroport

Evenimentul "În vizită la aeroport" va începe la ora 11:00, la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa "Aurel Vlaicu" şi consta în relansarea "Airport Visit Tour", un program al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Cu o tradiție de 14 ani, programul urmărește îndrumarea copiilor pentru a-și găsi cariera potrivită.

Activități dedicate Zilei Copilului la Muzeul de Istorie 

Cu ocazia Zilei Copilului la Muzeul Național de Istorie se organizează teatru de păpuși și ateliere.

E ora de păpuși!

La ora 11:00 va înepe spectacolul “E ora de păpuși!”

Spectacolul este organizat de Puppet Theatre și susținut de Ana Crăciun Lambru, artist păpușar și regizor de teatru.

Descoperă povestea Gânditorului!

Între orele 10:00 –11:00 și 12:00 –15:00 are loc spectacolul "Descoperă povestea Gânditorului!”. Un spectacol recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Micii surugii

De la ora 13:00 și până la ora 15:00 se desfășoară atelierul "Micii surugii", recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani.

Atelierul îl va avea ca protagonist principal pe Alexandru Scorțar, un elev în clasa a IV-a B care este voluntar la Muzeul de Istorie.

Alexandru Scorțar le va spune celor de vârsta lui și celor mai mici, istoria poștelor și cum au apărut primele timbre.

În cadrul atelierului, copiii vor confecţiona plicuri, timbre, vor colora, vor afla cine erau surugii şi vor descoperi costumele acestora.

Parada Micilor Biciclişti

„Parada Micilor Biciclişti” este singurul eveniment dedicat copiilor pasionați de pedalat și reciclat.

Parada Micilor Bicicliști va începe pe șoseaua Kiseleff din Capitală și are ca scop promovarea mersului pe bicicletă de la vârste fragede.

Astfel, în intervalul orar 7:00 -14: 00, traficul rutier va fi oprit pe şoseaua Kiseleff, între Piaţa Victoriei şi strada Arh. Ioan Mincu.

În cursul zilei de miercuri, pe Șoseaua Kiseleff vor fi organizate o serie de activități pentru copiii cu biciclete. Probele de abilități sunt adaptate fiecărei categorii de vârstă. Printre activități se numără: deplasarea printre jaloane realizate din materiale reciclabile, jocuri prin care cei mici sunt învățați semnele de circulație, plimbări în pluton cu respectarea regulilor de circulație și activități de reciclare.

Ulterior, participanții vor merge să sărbătorească Ziua Copiilor Spotivi la stadionul Arcul de Triumf, unde vor fi prezente mai multe federații sportive naționale și Ministerul Sporturilor.

În cadrul evenimentului, copiii vor avea ocazia să descopere ateliere demonstrative pentru 15 discipline sportive, cu antrenamente susţinute de sportivi, sub îndrumarea antrenorilor de specialitate.

 uniFEST, în Parcul IOR

Între orele 9:00 și 20:00 în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) are loc uniFEST, un eveniment organizat de Itsy Bitsy în cadrul căruia vor fi spectacole de teatru, dans și muzică pentru copii, ateliere și wokshopuri

Concert Gașca Zurli – Arenele Romane

Începând cu ora 11:00, „Gașca Zurli își propune ceeeel mai mare spectacol Zurli din istoria acestei trupe. De 1 iunie vrem să urcăm pe scenă cu toate personajele, toate mascotele și să le pregătim celor mici cea mai frumoasă surpriză, pentru că de 1 iunie și părinții, și copiii și bunicii sunt zurli”, a transmis Mirela Retegan, creatoarea Găștii Zurli.

Ziua Porților Deschise la Aeroclubul României

Între orele 10:00 - 15:00, cei mici sunt așteptați la Ziua Porților Deschise la Aeroclubul României, în cadrul căruia li se va prezenta flota aerodromului și ce presupune o zi de luni. Evenimentul va avea loc și în alte orașe din țară: Baia Mare, Brașov, București, Caransebeș, Craiova, Cluj-Napoca, Deva, Iași, Pitești, Sibiu și Suceava.

Art Safari

Art Safari îi așteaptă pe parinți si pe copii  între orele 12:00 și 21:00.

Copiii beneficiază de intrare gratuită, iar părinți au reducere de 50% la bilete

Ziua Porților Deschise la ISU

Cu ocazia zile de 1 iunie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) își deschide porțile de la ora 10:00 și până la ora 16:00 și îi invită pe cei mici la o serie de activități plăcute și interactive.

Piese de tearu organizate de Ziua Copilului

• Musicalul „Păcală şi Tândală”, la Palatul Naţional al Copiilor

• „Clasic e fantastic – Copilăria lui Mozart”, la Teatrul Odeon

• „Cartea cu jucării” de Tudor Arghezi, la Teatrul Evreiesc de Stat

• „Prințesele fermecate”, la TNB

• „Lampio și grăuntele de lumină”, la Teatrul Stela Popescu

• „Ursul păcălit de vulpe”, la Improteca

• „Cei 3 purceluși”, la FF Theatre din Centrul Vechi

Eveniment în Parcul Plumbuita de Ziua Copilului

De Ziua Copilului, copiii sunt așteptați în parcul Plumbuita din Sectorul 2, unde vor fi întâmpinați de personajele din desene preferate. Se vor distra, modelând baloane și se vor amuza cu diverse picturi pe față.

 "Va fi o zi plină pentru copii. Vă așteptăm pe toți să ne bucurăm împreună de zâmbetele celor mici", a declarat Radu MIhaiu, primar al sectorului 2.

Evenimente în mall-urile din București cu ocazia Zilei Copilului

În Veranda Mall, între orele 14:00 și 19:00, copii sunt așteptați la ateliere de pictură pe față și baloane modelabile.

În Afi Cotroceni, între orele 14:00 și 19:00, cei mici sunt așteptați la ateliere de pictură, creare de păpuși, modelaj și diverse spectacole.

Pe 31 mai în Centrul Comercial Drumul Taberelor se organizează între orele 17.00 și 19.00, spectacole de magie și concerte.

În Liberty Mall începând cu ora 12:00 au loc jocuri și concursuri pentru cei mici, ateliere și piese de teatru.

Ce activități vor fi în țară de 1 iunie, Ziua Copilului

Muzeul Astra din Sibiu

În intervalul orar 10:00 - 13:00, Muzeul Astra din Sibiu îi așteaptă pe cei mici la un târg de jucării și spectacole de teatru.

Copiii sub 14 ani au intrare gratuită.

Festivalul Șotron – Iași

Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului Șotron, cel mai mare festival cultural-educativ dedicat pulicului tânăr.

Evenimentul va avea loc în perioada 10-12 iunie și se va desfășura în semn de solidaritate pentru copiii din Ucraina. Atât copiii, cât și părinții au intrare liberă.

Castelul Bran este deschis pentru vizitare

Pe iunie, copiii sunt invitați să viziteze grauit Castelul Bran, iar în Parcul Regal are loc mai activități tematice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult