Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de cai sălbatici morți din cauza caniculei, în Australia: "Este un măcel"

Temperaturile caniculare cu care se confruntă Australia în această perioadă a dus la moartea a peste 90 de cai sălbatici. Pădurarii au găsit leșurile într-o regiune aridă din Teritoriile de Nord.

Aproape 40 de animale au murit din cauza deshidratării și a foametei, iar celelalte au fost sacrificate pentru a nu se mai chinui. Un localnic care a vizitat zona unde se aflau caii și a descoperit dezastrul provocat de temperaturile ridicate, scrie BBC.

Ralph Turner a fotografiat “măcelul” și a postat imaginile pe rețelele de socializare pentru a trage un semnal de alarmă.

Consiliul local a declarat că a fost necesară sacrificarea celorlalți cai deoarece aceștia oricum ar fi murit din caua secetei și a lipsei de hrană. Plănuiesc, de asemenea, să sacrifice alte 120 de cai, măgari și cămile într-o regiune vecină pentru a nu se repeat dezastrul.

Citește și
asfalt australia
Record de caniculă. Drumurile s-au topit și un milion de pești au murit din cauza căldurii

Temperaturile în Alice Springs au atins maxime de 42 de grace Celsius de mai bine de două săptămâni, cu 6 grade mai mult decât media obișnuită pentru această perioadă, potrivit meteorologilor australieni.

Australia, al patrulea cel mai mare exportator de grâu din lume, s-a confruntat anul acesta cu o scădere a producţiei de cereale la cel mai mic nivel din ultimii zece ani, din cauza secetei care a uscat culturile.

Zonele de vegetaţie foarte uscată cresc pericolul izbucnirii unor incendii.

Echipele de intervenţie s-au luptat cu peste 100 de focare de-a lungul coastei de nord-est în a doua jumătate a anului trecut, când vremea deosebit de caldă a favorizat izbucnirea incendiilor de vegetaţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult