Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Clipe de coșmar pentru o familie din Africa de Sud. Cel mai veninos șarpe și-a făcut apariția în bradul de Crăciun

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unul dintre cei mai veninoși șerpi din Africa a fost descoperit în bradul de Crăciun din casa unei familii din Africa de Sud, potrivit CNN.

După ce a împodobit bradul cu doar câteva ore mai devreme, familia a observat că pisicile care se holbau la ramurile acestuia.

Rob Wild a declarat pentru CNN: „Pisicile se uitau la brad, iar soția mea a spus 'probabil că este un șoarece pe undeva acolo'”. În curând au descoperit însă un animal destul de diferit care se uita înapoi, un boomslang (n.r. - unul dintre cei mai veninoși șerpi din Africa).

„Nu am știut ce era la momentul respectiv, dar apoi am căutat pe Google ce șerpi sunt în zona noastră și a apărut imediat ca fiind un boomslang. M-am gândit 'Doamne, acesta este regele tuturor șerpilor veninoși'", a spus bărbatul de 55 de ani. Boomslangul este cunoscut ca fiind o specie timidă, dar este unul dintre cei mai veninoși din Africa. Veninul animalului provoacă hemoragii și poate fi fatal pentru oameni în cantități mici.

Șarpele a stat timp de două ore în brad

Expertul în șerpi Gerrie Heyns a confirmat identitatea animalului când a ajuns la proprietatea familiei din Robertson, Western Cape, la scurt timp după aceea. Șarpele avea o lungime cuprinsă între 1,3 metri și 1,5 metri, a declarat Heyns.

Citește și
dovleac sarpe
Leguma cu formă de șarpe, miros de pâine caldă și gust de tomate, obținută în Buzău. VIDEO

Expertul a spus că a instruit familia să stea departe de brad, dar să „stea cu ochii pe șarpe” până la sosirea sa.

 

"Șarpele a rămas în brad timp de două ore până când am ajuns eu", a spus Heyns. El a folosit un clește special a-l prinde și pentru a-l așeza pe podea, unde era „mai ușor de manevrat”, a adăugat el.

„Odată ce l-am ținut sub control, familia a venit imediat să vadă șarpele. Acesta nu a încercat să muște sau să fie defensiv pentru că nu i-am dat niciun motiv să o facă. Un moment înfricoșător s-a transformat într-un moment emoționant pentru copii”, a spus Heyns.

Heyns a declarat că șarpele ar fi intrat probabil pe proprietate în căutare de hrană, apă și adăpost. „Probabil că atunci când a văzut prima mișcare a încercat să fugă în cea mai apropiată ascunzătoare care era copacul”, a spus el.

Heyns, care a îndepărtat sute de șerpi din casele sud-africane, a declarat că mușcăturile unui boomslang sunt rare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult