Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a murit în spital. Ce i s-a introdus din greșeală în organism

Un bărbat din Marea Britanie a murit în spital după ce plămânii i-au fost spălaţi cu o soluţie de curăţat în loc de soluţie salină, relatează The Telegraph.

Potrivit concluziilor unui raport al spitalului Salford Royal, citat de The Telegraph, în timpul unei operații, în plămânii lui William Hannah a fost pompată o soluţie diluată de curăţare, utilizată în mod normal pentru sterilizarea echipamentelor medicale. Bărbatul a murit la câteva ore de la operaţie.

William Hannah, în vârstă de 68 de ani, fusese spitalizat după ce suferise un grav accident de maşină în luna septembrie 2017. Accidentul îl lăsase cu leziuni pe creier, cu hemoragii, precum şi cu fracturi. În secţia de terapie intensivă a spitalului însă, bărbatul a dezvoltat şi o infecţie pulmonară, fiind necesară o intervenţie chirurgicală.

În timpul operaţiei, unui asistent i s-a solicitat să introducă soluţie salină în plămâni, moment în care acesta a introdus agentul de curăţare. În fapt, soluţia salină care i-ar fi trebuit introdusă nu se mai afla în stocul spitalului de 18 zile, fiind înlocuită cu agentul de curăţare. În plus, bidonul care conţinea lichidul greşit nu avea nici etichetă.

Citește și
Brancardier
CAMERA ASCUNSĂ. De ce mai dau românii șpagă în spitale, deși medicii au salarii de zeci de mii de lei

Foto: Spitalul Salford Royal

"Se presupune că acesta este un spital extraordinar, însă aceasta a fost o greşeală incredibilă şi strigătoare la cer", a declarat fiica lui William Hannah.

Ea a acuzat spitalul şi de faptul că a răspuns inadecvat după moartea tatălui ei.

"A fost nevoie de mult timp şi rezistenţă ca să primesc răspunsuri de la spital şi nu vrem ca, pe viitor, un alt membru al familiei să trebuiască să muncească atât de mult", a adăugat fiica victimei.

Potrivit The Telegraph, spitalul s-a declarat incapabil să determine impactul greşelilor şi dacă acestea au contribuit la decesul bărbatului.

"Am introdus noi măsuri care să asigure că aşa ceva nu se va mai întâmplă pe viitor. Continuăm să lucrăm pentru a determina dacă greşelile spitalului au cauzat sau au contribuit la decesul domnului Hannah", a precizat directorul medical al spitalului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult