Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un băiat de 20 de ani a omorât în bătaie un bătrân, după ce l-ar fi jefuit. Complice a fost fratele lui, de doar 14 ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un tânăr de 20 de ani din Iași a fost arestat preventiv după ce a ucis cu sânge rece un bărbat de 72 de ani. Împreună cu agresorul era și fratele lui minor, care i-ar fi fost complice.

Potrivit anchetatorilor, cei doi au încercat mai întâi să îl jefuiască pe bătrân, apoi s-au năpustit asupra lui.

Crima s-a petrecut în luna iulie, în jurul orei 5 și jumătate dimineața, într-un sat din județul Iași. Bărbatul de 72 de ani plecase spre stația de autobuz, pentru a ajunge la muncă. Lucra zililer la o rudă și încerca, astfel, să-și mai completeze pensia mică. A trecut pe lângă casa celor doi frați, și a fost invitat în curte, la un pahar. Planul era, însă, jaful. Mai întâi i-au luat telefoanele, dar bătrânul i-a amenințat.  Sora decedatului: „El s-a dus. Și avea telefoanele la el. I-a luat mai dinainte telefoanele de la el. Și el a spus ”dați telefoane încoace că mă duc la poliție, vă spun la poliție”. Nu. Și apoi l-au luat la bătaie și l-au omorât."

Radu Cătălin Țocu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași: „A aplicat victimei lovituri în zona feței cu un obiect dur, cauzându-i o fractură complexă în zona capului, urmată de o hemoragie internă ce a condus în scurt timp la deces." După scenele pline de cruzime, cei doi frați au încercat să își ascundă faptele. Șocant este că alături de fratele mai mare, de 20 de ani, la crimă a participat și mezinul, de numai 14 ani. Rudă: „L-au dus acolo în șanț, l-au pus pe o bucățică de Nailon acolo, era desfigurat tare." Omul a fost găsit de localnici, după câteva ore, pe marginea drumului, fără suflare și plin de răni. Speriați, au sunat la 112. Întreaga comunitate este șocată de cele înâmplate. Localnic: „Nu era om de ceartă. Era om cuminte de tot. Ghinionul lui a fost, ăstia cred că au fost ori drogați, ori beți, au băut toată noaptea." Vecină: „Era un om bun, era din casa noastră. Chiar ne-a părut rău, mi-a părut foarte rău. Era liniștit, chiar nu avea probleme." Acum, la aproape două luni de la comiterea faptei, tânărul de 20 de ani a fost arestat preventiv pentru omor, iar fratele lui minor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola, pentru expertiză.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult