Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Terorist notoriu eliberat din închisoare pentru că este prea gras. Adel Abdel-Bary era mâna dreaptă a lui Osama Bin Laden

Un terorist considerat mâna dreaptă a lui Osama Bin Laden a fost eliberat din închisoare pentru că este prea gras. Adel Abdel-Bary, în vârstă de 60 de ani, a fost eliberat din SUA și se întoarce în Marea Britanie.

Adel Abdel-Bary era deținut într-o închisoare din SUA și a fost eliberat înainte de termen pentru că suferă de obezitate accentuată iar coronavirusul ar fi constituit un pericol pentru el relatează publicația The Sun.

Adel Abdel-Bary are 60 de ani și a fost implicat în organizarea unor atentate cu bombe care au ucis mai mult de 200 de persoane. Chiar el ar fi înaintat o cerere de liberare, invocând amenințarea coronavirusului, arată sursa citată.

Teroristul Adel Abdel-Bary era cunoscut drept purtătorul de cuvânt al lui Bin Laden în Europa, și a fost eliberat marți din New Jersey. Joi, a ajuns în Marea Britanie.

Are șase copii, un fiu de-al său este jihadist ISIS, și a ajuns din nou lângă soția sa Ragaa, în vârstă de 59 de ani, care locuiește într-un apartament de 1 milion de lire sterline din cartierul Maida Vale, în nord-vestul Londrei. Apartamentul cu chirie este subvenționat de Consiliul Local.

Citește și
al qaeda
Un important lider terorist a fost ucis în Iran de agenți israelieni

Marea Britanie nu poate să-i refuze repatrierea, pentru că i s-a acordat azil în 1997 - iar oficialii nu-l pot trimite înapoi în Egipt, unde s-a născut și a crescut, deoarece există riscul să fie ucis sau torturat, arată sursa citată.

„Întoarcerea sa rămâne o problemă uriașă pentru ministrul de interne, care intenționează să scape țara de amenințări, dar iată un terorist notoriu, ajuns chiar sub nasul său” a declarat un oficial din serviciile de securitate.

Abdel-Bary a fugit din Egipt în Marea Britanie în 1991. În 1998, două camioane cu bombe al-Qaeda au ucis 224 de oameni la ambasadele SUA din Kenya și Tanzania.

El a fost în cele din urmă extrădat în SUA în 2012 și a primit 25 de ani după ce și-a recunoscut rolul în producerea mai multor atentate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult