Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Şi-a decapitat fiica, dar a primit doar 9 ani de închisoare. Ce explicaţie a dat

Un iranian și-a decapitat fiica de 14 ani și a primit doar nouă ani de închisoare pentru oribila crimă. Individul susține că a acționat din „onoare” pentru că fiica lui fugise cu un bărbat cu care el nu era de acord să se căsătorească.

Crima abominabilă a avut loc pe 21 mai, în timp ce fata dormea, în locuința familiei din Talesh, provincia Gilan, situată în nordul Iranului. Uciderea Rominei Achrafi a provocat un val de furie în Iran, iar media au denunţat o „violenţă instituţională" într-o Republică Islamistă "patriarhală", relatează AFP și Agerpres.

Mama fetei cere execuția soțului ei, cu care a trăit 15 ani, și se teme și pentru fiul lor. Potrivit agenției Ilna, codul penal iranian nu prevede pedeapsa cu moartea pentru un tată care şi-a ucis un copil, ci doar pedepse cu închisoarea şi amenzi.

„Chiar dacă autorităţile judiciare au subliniat 'tratamentul special' acordat acestui caz, verdictul tribunalului ne-a îngrozit, pe familia mea şi pe mine. Vreau ca soţul meu să nu se mai întoarcă în satul nostru", a afirmat Rana Dachti, mama adolescentei, solicitând ca acesta să fie executat.

Crima a a avut loc după ce adolescenta ar fi plecat de acasă. Ea era îndrăgostită de un bărbat cu 15 ani mai în vârstă, iar cererea acestuia în căsătorie a fost refuzată de tatăl fetei. Tatăl a depus plângere pentru dispariția ei, astfel că a fost găsită și obligată să se întoarcă acasă.

Citește și
coronavirus
Țara în care o persoană moare de COVID-19 la fiecare şapte minute. Acuzații despre numărul real de decese
Fata se temea că va fi ucisă

Tânăra a declarat în faţa judecătorului, după ce a fost arestată, că nu vrea să se întoarcă acasă, spunând că îi este teamă pentru viaţa ei. A fost ucisă, cu cruzime, pe 21 mai.

Iubitul fetei, Bahman Kharavi, a fost condamnat la doi ani de închisoare, potrivit mamei copilei.

În Iran, legea prevede o vârstă minimă pentru căsătorie de 13 ani pentru fete.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult