Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Restaurant amenințat de „hoarde” de șobolani, în Manhattan. S-au îngrășat cu avocado și orez

Un restaurant din Upper Manhattan, New York, se confruntă cu „hoarde” de șobolani flămânzi care dau iama în proviziile localului și îi mușcă pe angajați.

Șobolanii de mărimea unei pisici par a prefera fructele de avocado și i-au mușcat pe lucrătorii restaurantului.

Situația la restaurantul mexican „Chipotle” este scăpată de sub control iar operațiunile de deratizare nu au avut efectul scontat, arată publicația New York Post.

Potrivit mărturiei a doi angajați, restaurantul s-a închis pe termen nedeterminat la sfârșitul lunii trecute, după ce șobolanii au reușit performanța să roadă cablurile calculatorului și sistemelor informatice care gestionau preluarea comenzilor.

De atunci au loc operațiuni de deratizare, iar muncitorii povestesc că au ucis zeci de șobolani prin metode „neconvenționale” precum călcatul în piciore, lovituri cu cozi de mătură, aruncând cu cutii pe rozătoare ori diverse alte obiecte grele.

Citește și
Sobolani
Trupul unui bărbat mort de Covid-19, mâncat de șobolani într-un spital din India

„Chiar a început să ne afecteze”, a spus Melvin Paulino, angajat de trei ani la restaurant, care a fost mușcat de un șobolan vinerea trecută, în timp ce făcea curățenie. „Suntem cu toții speriați, a devenit normal ca unii dintre colegii mei să înceapă să țipe din senin (...) Este haos de fiecare dată când apare un șobolan” spune el.

Angajații spun că invazia șobolanilor a început cam pe la sfârșitul verii. Oamenii au descoperit fructele de avocado roase, găuri în sacii de orez, precum și excremente în subsol și în cutiile cu alimente.

Oamenii spun că au raportat problema conducerii, dat nu s-a luat nicio măsură. Li s-a spus să mute avocado-ul în frigider, dar apoi au refuzat să mai pună piciorul în subsol, când au început să fie mușcați de rozătoare.

După ce au închis câteva zile pentru curățenie, magazinul s-a redeschis, dar lucrătorii se temeau încă de șobolani, care se îngrășaseră din aprovizionarea constantă cu alimente.

„Întreaga situație ni s-a părut o nebunie, am considerat că este incorect să ținem restaurantul deschis în timp ce toate acestea se întâmplă", a spus Paulino Ruiz.

Aproximativ o săptămână mai târziu, sistemul de comandă a devenit inutilizabil și localul a fost obligat să se închidă pe termen nelimitat, au spus muncitorii.

Săptămâna viitoare este programată o inspecție a DSP-ului în locație, arată sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult