Ce au declarat două femei care au supraviețuit aceluiași criminal în serie: „M-am rugat să mor”
Galerie foto
Îngrozită și complet singură într-un dormitor încuiată cu un bărbat care o ademenise pe ea și încă două prietene în casa lui din Los Angeles, Morgan Rowan, în vârstă de 16 ani, era sigură că va muri.
Bărbatul și-a scos centura și și-a înfășurat-o în jurul pumnului.
„I-am urmărit transformările”, își amintește Rowan, acum în vârstă de 72 de ani, despre acea noapte care i-a schimbat viața în august 1968. „I-am privit fața care devenea purpurie. Mi-a dat un pumn între ochi folosind catarama unei curele. Am văzut stele verzi și am căzut în genunchi”.
Bărbatul i-a legat încheieturile mâinilor lui Rowan cu o cravată, a lovit-o cu pumnii până când i s-au rupt coastele, și-a scos pantalonii și a violat-o.
„Am vrut să se termine”, spune Rowan. „Nu mă rugam să trăiesc. Mă rugam să mor”.
Un prieten a spart un geam pentru a intra înăuntru.
Purtând doar o cămașă ruptă, Rowan a fugit din casă până pe o alee din apropiere, unde s-a ascuns cu prietenii ei într-o magazie. Rowan nu a știut atunci, dar tocmai scăpase de un criminal.
Cunoscut sub numele de „Ucigașul de la Dating Game”, deoarece a apărut odată în emblematicul serial TV din anii 1970 cu același nume, Rodney Alcala, un fotograf profesionist cu glas frumos despre care se crede că a ucis zeci de femei în anii 1960 și 1970, a fost în cele din urmă condamnat pentru șapte crime.
Povestea sfâșietoare a lui Rowan, care a fost atacată cu cruzime de el în adolescență și, ani mai târziu, și-a făcut o prietenă, care la rândul ei fusese o supraviețuitoare, căreia i s-a putut confesa, este spusă în „Surviving the Dating Game Killer”, în cadrul emisiunii People Magazine Investigates: Surviving a Serial Killer.
La câteva săptămâni după atac, Rowan s-a mutat cu familia ei în nordul statului New York și a primit o scrisoare cu un decupaj de ziar de la o prietenă din L.A.: Alcala, bărbatul care o atacase, era căutat de poliție pentru răpirea și violarea unei alte fete de doar 8 ani.
În dimineața zilei de 25 septembrie 1968, Tali Shapiro, îmbrăcată pentru școală cu o rochie albă și pantofi asortați, se plimba pe Sunset Boulevard când Alcala a convins-o să se urce în mașina lui și a dus-o la el acasă, unde a lăsat-o inconștientă.
El o agresa când poliția, alertată de un martor care a văzut-o pe Shapiro urcând în mașina lui Alcala, a sosit la fața locului și l-a făcut pe acesta să fugă.
„Au avut de ales între a mă salva pe mine sau a-l urmări pe el”, își amintește Shapiro, în vârstă de 64 de ani, pe care poliția a gasit-o aproape moartă într-o baltă de sânge.
După mai bine de o lună de comă, Shapiro - care nu-și amintește nimic despre atac - și-a revenit miraculos și a trăit zeci de ani fără să știe gravitatea a ceea ce i s-a întâmplat.
În 2010, ea a depus mărturie la procesul lui Alcala pentru uciderea a cinci femei, contribuind la condamnarea acestuia și la menținerea lui în închisoare pentru tot restul vieții. (El a murit în spatele gratiilor în 2021).
Atunci Rowan a aflat că fetița de 8 ani despre care citise cu zeci de ani în urmă a supraviețuit.
„Întotdeauna m-am simțit responsabilă pentru ea”, spune Rowan, care ulterior a luat legătura cu Shapiro pe Facebook. „M-a durut inima și mi-a părut rău că n-am putut face ceva pentru ea.”
Cele două femei, care locuiesc la câteva ore distanță una de alta în California, au început să se întâlnească o dată la câteva luni și acum se consideră prietene apropiate.
Și, deși la început conversațiile lor se concentrau pe trauma pe care o împărtășesc, „niciuna dintre noi nu vrea să fie definită de ea”, spune Rowan. Ea și Shapiro nu au mai discutat despre Alcala de ani de zile. „Tali nu se vede niciodată ca o victimă, iar eu învăț de la ea să mă văd și pe mine ca fiind puternică”.