Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bătrâni sunaţi de un "nepot", care avea nevoie de 6.000 de lei. Ce au făcut când i-a ameninţat că se sinucide

Your browser doesn't support HTML5 video.

Din păcate, celebra metoda accidentul prin care oamenii sunt păcăliţi să dea unor străini sume de bani încă face victime.

Doi bătrâni din comună Livezi, judeţul Bacău, le-au dat unor escroci economiile în valoare de 6.000 de lei, după ce au auzit că nepotul lor ar avea nevoie urgent de bani. Şi-au dat seama abia a doua zi că au fost înşelaţi şi au sunat la poliţie.

Escrocul i-a sunat pe aceşti bătrâni seara târziu şi s-a dat drept nepotul lor aflat la ananghie. Gică Cioca, păgubit: „Un copil ca un nepot al nostru. Mamaie ce am păţit un accident, am dat peste o femeie de 86 de ani. Ne-am speriat, ce să mai. De! Eram în stare să facem orice."

În plus, de la celălalt capăt al firului aşa-zisul nepot amenință că în momentul de cumpănă îşi va pune capăt zilelor, de disperare. Aşa că bătrânii n-au mai stat pe gânduri şi au acţionat imediat, când la poartă s-a prezentat cel care avea să preia banii în beneficiul „nepotului".

Ilian Cioca, păgubită: „A vorbit cu mine şi l-am întrebat dacă e el. Văleu, nu mă lasa, că mă omor."

Citește și
metoda accidentul, buzau, constanta, pagubiti,
Metoda Accidentul încă face victime: ”M-am panicat. Au intrat în casă şi le-am dat aurul”

Şi vecinii oamenilor povestesc că au fost sunaţi de escroci, dar nu le-au căzut în plasă.

Lucreţia Piştoaiei, vecina: „A sunat-o pe fix pe sora mea şi i-a spus că a avut băiatul accident şi că neapărat trebuie să depună 4000 de euro să-l ducă la spital sau să repare maşina. A răspuns băiatul, în cele din urmă, la telefon şi i-a zis să stea liniştită. Ea deja pregătise banii."

Sorin Ichim, primarul comunai Livezi: „Am avut un caz în care o persoană a dat o sumă mare de bani şi am colaborat cu poliţia. În comună avem camere de supraveghere, iar această persoană a fost descoperită."

Poliţiştii încearcă să le dea de urma celor care încă reuşesc să-i păcălească pe bătrâni prin această metodă şi îi sfătuiesc pe oameni să verifice imediat informaţiile cu rudele lor şi să anunţe poliţia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult