Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bărbat de 44 de ani, arestat preventiv pentru trafic de persoane. A exploatat prin muncă trei tineri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un individ de 44 de ani din Mureș este acuzat de sclavie modernă, după ce a reușit să ademenească trei tineri din familii sărmane sau din centre de plasament, i-a folosit la muncă și i-ar fi ținut în condiții inumane.

Procurorii DIICOT au deschis o anchetă, după ce una dintre victime și-a făcut curaj și a povestit prin ce trece.

În urma perchezițiilor, individul a fost arestat preventiv.

Totul ar fi început cu ani în urmă, când bărbatul s-ar fi oferit să adăpostească trei tineri. Deși le-a promis o viață mai bună, potrivit anchetatorilor, cei trei ar fi fost siliți să munceacă în gospodăria individului, dar și la câmp. Totul s-ar fi petrecut sub teroare și amenințare și, mai mult, aceștia ar fi fost ținuți în condiții inumane. Tinerii ar fi fost obligați să meargă și la muncă în străinătate pentru a lucra pentru diverse persoane fără a fi plătiți.

Unul dintre tineri a povestit ororile prin care a trecut

Totul a ieșit la iveală după ce unul dintre tineri a reușit să povestească prin tot ce a trecut și ar fi cerut ajutor. În urma perchezițiilor făcute de procurorii DIICOT au fost găsite acte de identitate, săbii și cuțite. Inițial, la audieri au fost duse trei persoane, însă doar individul de 44 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de trafic de persoane și exploatare prin muncă.

Citește și
sclavi
Alte două persoane au fost reținute în dosarul sclavilor descoperiţi în urmă cu cinci ani, la Berevoieşti

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult