Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A vrut să facă focul în sobă cu motorină. Un bătrân are acum arsuri pe 30 % din corp

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bătrân din județul Iași se zbate între viață și moarte după ce a încercat să facă focul în casă și a fost cuprins de flăcări. Omul are arsuri pe 30 % din suprafață corpului, iar medicii fac tot ce pot să-l salveze.

Bărbatul de 93 de ani este îngrijit acum în secția de terapie intensivă a spitalului Sf. Spiridon, centrul de Marsi Arși fiind ocupat în totalitate cu alte cazuri.

Comuna Erbiceni, județul Iași. Bătrânul de 93 de ani locuia singur, după ce soția lui a murit în urmă cu câțiva ani. Mai trecea din când în când fiul acestuia să-l viziteze.

Dimineață, în jurul orei 4, bărbatul a încercat să facă foc în sobă: a aruncat motorină, iar aceasta s-a prelins pe picioare. În momentul în care a aprins lemnele, bătrânul a fost cuprins de flăcări. Un vecin a fost cel care a sunat la 112.

Cele 5 paturi din secția mari arși erau ocupate, astfel că medicii au făcut cerere în alte centre din țară. În cele din urmă s-a găsit un loc pentru bătrân la Brașov, în acesta nu mai putea fi transportat, din cauza stării grave în care se afla.

Citește și
Floreasca
Cazul pacientei arse la Floreasca. Trei asistente, audiate de anchetatori

Diana Cimpoescu, medic șef UPU-SMURD Iași: ”Capacitatea centrului de arși a clinicii de arși Sf. Spiridon este ocupată la maxim. Este un vârstnic cu patologie cronică preexistentă, cu arsură de 30%. A fost operat, grefat, acum e în terapie intensive, prognostic foarte rezervat."

Medicii ne atrag atenția că, atunci când facem focul, să nu folosim soluții inflamabile.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult