A murit în chinuri groaznice după a luat masa pe litoral. "Avea băşici cu lichid pe piele"
Infecţia poate să apară şi prin rănire, zgâriere sau tăiere, în timpul manipulării crabilor, peştelui, scoicilor, stridiilor sau fructelor de mare.
MSP notează într-un comunicat că, deşi este "un fapt mai puţin frecvent", se înregistrează "aproximativ 10 astfel de cazuri" în ţară, subliniind că infecţia poate fi agravată la pacienţii cu patologie hepatică cronică, de tipul cirozei.
Simptomele infecţiei se pot manifesta la între 3 şi 7 zile după expunerea la bacteria Vibrio vulnificus, care provoacă "febră, frisoane, durere, edem şi înroşire a pielii (mai ales în cazul leziunilor sau al rănilor cutanate).
Poate provoca, de asemenea, "băşici umplute cu lichid" ce ar putea evolua în cazuri de "fascită necrozată, sau degenera, în cele mai grave cazuri, în şoc septic".
Din acest motiv, MSP a recomandat populaţiei să evite consumul de alimente marine mai puţin cunoscute sau crude - precum şi manipularea fructelor de mare fără protecţie - sau scăldatul în mare având răni sau tăieturi pe corp.
Potrivit presei locale, bărbatul a murit luni şi a contractat bacteria în staţiunea balneară Solís, din departamentul Maldonado.
În perioada ianuarie - februarie 2018, trei persoane au murit în această ţară din cauza infecţiilor cu bacteria Vibrio vulnificus, prezentă în apele sărate şi calde.
Sursa: Agerpres
Etichete: deces , boala , bacterii , uruguay , fructe de mare
Dată publicare: 09-01-2019 21:30