One Night Gallery, evenimentul unde arta se îmbină cu tehnologia, a ajuns la cea de-a 13-a ediție
Your browser doesn't support HTML5 video.
Evenimentul care îmbină arta cu cele mai noi tehnologii digitale se numește One Night Gallery şi se află la cea de-a 13 ediţie.
Organizatorii spun că în fiecare an au tot mai mulţi vizitatori şi asta îi face să continue acest proiect.
Casa Univerisitarilor din București a fost transformată aseară într-un loc de poveste. Artiștii s-au mândrit cu proiecțiile pe cele două fațade ale casei, cu trei instalații interactive și cu holul central cu realitate augmentată. Cu toate acestea, preferata invitaților a fost ultima cameră, unde s-a făcut o proiecție pe tavan, care a completat decorurile încăperii.
Vizitatoare: „Este ultima cameră cu proiecția de pe tavan, este chiar frumoasă. E interesant să explorezi puțîn techonologia și arta în același timp”.
Toate proiecțiile, atât din interiorul cât și din exteriorul clădirii, au fost special create pentru această ediție și au la bază formele arhitecturale ale casei.
Alina Anca, artist vizual: „Aici avem în spate un video-mapping, iar în interiorul casei avem mai multe tipuri de experminte, unele cu realitate augumentata. De asemenea, mai avem niște instalații bazate tot pe mapping arhitectural, dar cumva adaptate în funcție de camerele respective ale casei”.
De la o ediție la alta, organizatorii încearcă să vină cu ceva nou.
Sorina Topceanu, cofondator One Night Gallery: „Dacă, până acum, publicul putea scana o lucrare fizică, de data aceasta ne-am folosit de arhictectura spațiului și care devine în sine un portal. Oamenii pot scana vitrajul de pe holul principal ca să vadă ce se ascunde în spatele ușilor și în același timp tot pe hol se află o altă instalație în care am îmbinat video mapping și realitate augumentata”.
Anul acesta evenimentul va ajunge la Cluj și Timișoara, iar pentru București se pregătesc deja alte patru ediții.