Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Filmul ”The Palace”, al regizorului Roman Polanski, a avut premiera la Veneția și este considerat cel mai prost

Your browser doesn't support HTML5 video.

Filmul biografic ''Maestro'', cu Bradley Cooper în rolul legendarului compozitor și dirijor american, Leonard Bernstein, pare marele favorit la câștigarea Leului de Aur. Pelicula a avut premiera la Veneția.

Proiecția s-a încheiat cu aplauze entuziaste, care au durat șapte minute, iar filmul a cules elogii din partea criticilor. La polul opus, ''The Palace'' - al lui Roman Polanski - a fost catalogat drept cel mai prost film al controversatului regizor în vârstă de 90 de ani.

În absența starurilor din distribuția peliculei „Maestro”, fotoreporterii și cinefilii s-au delectat cu prezența altor vedete, printre care fostul supermodel Victoria's Secret, Adriana Lima, sau actrița Isabelle Hupert.

Au fost prezenți la premiera și copiii lui Leonard Bernstein.

"Maestro” redă, spun criticii, într-o manieră „profundă” și „emoționantă”, viața legendarului compozitor și dirijor american Leonard Bernstein. Pelicula ni-l arată „împărțit” între iubirea profundă pentru soția lui și atracția pentru diverși bărbați. Bradley Cooper semnează regia, a contribuit la scrierea scenariului și interpretează „superb”, în viziunea cronicarilor, rolul principal.

Citește și
Mads Mikkelsen
Festivalul de la Veneția. Filmul independent ”The Promised Land”, cu Mads Mikkelsen, este deja apreciat de critici

Elogii a primit și actrița Carrey Mulligan în rolul soției lui Bernstein - Felicia.

Filmul nu a fost lipsit de controverse. Bradley Cooper a fost acuzat că promovează stereotipuri legate de evrei, întrucât a ales să poarte o proteză deasupra nasului, pentru a reda cât mai fidel aspectul carismaticului Bernstein.

„The Palace” - comedia lui Roman Polanski, cu Mickey Rourke în distribuție, s-a dovedit, însă, un fiasco total. Cronicarii abia i-au dat o stea din cinci și nu s-au ferit s-o descrie drept un "dezastru”.

Filmul redă petrecerea de revelion organizată la un hotel elvețian în ultimele zile ale anului 1999. Roman Polanski, care încă este urmărit de justiția americană pentru un viol comis în anii '70, nu a participat la eveniment.

Legendarul creator de modă italian Giorgio Armani a adus strălucire şi ... stelele în oraşul lagună cu o prezentare de modă din ciclul „One Night Only”, prilejuită de cea de-a 80-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia.

Designerul în vârstă de 89 de ani a oferit un show inspirat din cinematografie pentru invitaţii săi celebri, printre care actrițele Sophia Loren și Jessica Chastain. Și pentru că tradiția culturală a Veneției înseamnă și Commedia dell'arte, piesele centrale ale colecției au fost rochii cu modele arlechin, adesea accesorizate cu gulere cu volane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult