Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul de Film de la Veneția și-a desemnat câștigătorii. Cine a primit Leul de Aur

Your browser doesn't support HTML5 video.

Festivalul de Film de la Veneţia şi-a desemnat sâmbătă seară câştigătorii.

Marele Premiu, Leul de Aur, a fost prezentat de actriţa Cate Blanchett pentru filmul „Nomad-land", o dramă despre o femeie rămasă fără serviciu. În rolul principal joacă Frances McDormand. Leul de Argint a fost câştigat de filmul „Noua Ordine", în regia lui Michel Franco, în timp ce trofeele la masculin şi feminin au fost primite de actorii Pier-francesco Favino şi Vanessa Kirby. Festivalul din acest an s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă ieşite din comun, cu sălile aproape goale, pentru a putea fi respectate regulile de distanţare socială.

Juriul condus de starul de origine australiana Cate Blanchett a ales să recompenseze una dintre rarele producții americane prezente la această ediție a Mostrei venețiene, în plină pandemie de coronavirus.

Nici regizoarea Chloé Zhao (JAO), nici protagonista, Frances McDormand nu au fost prezente în sală. Ambele au transmis mulțumirile printr-un mesaj video înregistrat în fața unei dubițe, în Pasadena, California - ca un memento pentru această nemiloasă criză sanitară care a îngenunchiat industria cinematografiei și a impiedicat numeroase echipe de fimare și actori să vină la Veneția.

Nomad-land, un film melancolic de genul road-trip, evocă dramele provocate de criza economică din 2008. Frances McDormand joacă rolul unei femei care lasă totul în urmă ca să trăiască într-o dubiță amenjată ca o casă pe roți.

Citește și
Când va fi lansat în România filmul câștigător al Festivalului de la Veneția
Când va fi lansat în România filmul câștigător al Festivalului de la Veneția

Chloé Zhao, cineasta americană de origine chineză în vârstă de 38 de ani, este prima femeie care primește prestigiosul Leu de aur - de la Sofia Coppola, în 2010, pentru "Somewhere".

Rolul dintr-o dramă sfâșietoare despre cădere emoțională a unui cuplu care și-a pierdut copilul, la naștere, i-a adus britanicei Vanessa Kirby trofeul pentru cea mai bună actriță.

Italianul Pierfrancesco Fabino a primit "Coppa Volpi" care onorează cea mai bună interpretare masculină pentru rolul din "Padrenostro", un film despre maturizare, plasat după un atac terorist din anii '70.

Competiția s-a desfășurat sub strictă supraveghere, cu purtarea obligatorie a măștii, controlarea temperaturii și distanțare pentru siguranță sanitară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult