Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul de Film de la Veneția. Regulile stricte pe care trebuie să le respecte invitații, pe fondul pandemiei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Începând de miercuri, pentru următoarele 10 zile, Veneția devine capitala cinematografiei.

Festivalul de film își deschide larg porțile și își așteaptă invitații cu un set de reguli adaptat situaţiei pandemice.

A început Festivalul de film de la Veneția. Regulile stricte pe care trebuie să le respecte invitații

 

Participanţii sunt obligaţi să poarte măşti în timpul proiecţiilor, iar cei care vin din anumite ţări trebuie să aibă cu ei dovada unui test negativ pentru virusul COVID-19.

Organizatorii bienalei speră ca festivalul să fie un exemplu şi pentru alte evenimente de acceaşi anvergură, care momentan au fost puse "pe pauză" din cauza coronavirurului.

Cel mai vechi festival de film din lume, Mostra de la Veneţia, a ajuns anul acesta la cea de-a 77-a ediţie. Fiind primul eveniment cinematografic major de la declanşarea pandemiei de coronavirus, organizatorii au trebuit să pună la punct un plan nou.

Citește și
Regizorul Cristi Puiu, înlocuit cu actorul Matt Dillon în juriul Festivalului de la Veneția. Care este motivul
Regizorul Cristi Puiu, înlocuit cu actorul Matt Dillon în juriul Festivalului de la Veneția

Alberto Barbera, Venice International Film Festival Director: "Știm că festivalul de la Veneția va fi un test pentru toată lumea, un fel de laborator mobil, dacă îl putem numi aşa. Am lucrat mult la un plan strict privind măsurile de siguranță, pentru a ne asigura că toți cei care vor veni la festival vor fi în siguranță până la sfârșitul evenimentului. Dacă totul va decurge conform planului, sperăm ca toată lumea să poată învăța din experiența noastră."

Mai exact, proiecţiile se vor face cu respectarea distanţării fizice în rândul spectatorilor. Purtarea măştii va fi obligatorie în interior, iar faimosul covor roşu va fi în acest an diferit.

A început Festivalul de film de la Veneția. Ceremonia de deschidere, sub semnul coronavirusului  

 

Alberto Barbera: "Defilarea pe covorul roșu va fi una aşa-zis "virtuală". În sensul că toate vedetele şi toți producătorii de filme vor merge pe acest covor, iar prezenţa lor va fi transmisă în direct peste tot - la televizor, pe rețelele sociale, pe site-ul nostru şi astfel toţi oamenii vor putea să urmărească defilarea fără să fie prezenţi fizic în fața covorului roșu."

În plus, organizatorii bienalei veneţiene au montat un panou care separă covorul roşu de strada principală şi, pentru prima dată în istoria festivalului, actorii şi regizorii prezenţi nu vor putea intra în contact cu fanii amatori de autografe.

Pentru cei care sperau să-i vadă măcar preţ de câteva minute pe George Clooney sau Brad Pitt sosind cu un taxi pe apă, acest lucru nu se va întâmpla. Restricţiile de călătorie între Statele Unite şi Europa sunt principalul impediment care face ca nume mari de la Hollywood sa nu fie prezente la această ediţie a festivalului.

Deşi deschiderea oficială a marelui eveniment cinematografic va avea loc în această seară, gheaţa a fost spartă încă de marti cu o proiecţie a unui film documentar, despre oraşul Veneţia în perioada de izolare din cauza noului coronavirus.

Regizorul Cristi Puiu, înlocuit cu actorul Matt Dillon în juriul Festivalului de la Veneția

 

Producţiile prezentate pe parcursul celor 10 zile de festival sunt la mâna juriului, prezidat anul acesta de celebra Cate Blanchett. Trebuia să îl aibă alături pe regizorul Cristi Puiu, dar din motive neclare, locul cineastului român a fost luat de actorul american Matt Dillon. Din programul oficial al festivalului fac parte 63 de filme, dintre care 18 se află în cursa pentru Leul de Aur, 21 vor fi prezentate în afara competiţiei, şi 19 vor fi prezentate în cadrul secţiunii Orizzonti. Unii actori şi regizori îşi vor prezenta lungmetrajele de la distanţă, prin videoconferinţă.

Festivalul de film de la Veneţia se încheie pe 12 septembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult