Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Edward Norton este rudă cu Pocahontas. Detalii groaznice aflate de actor chiar în timpul unei emisiuni: "Vrei doar să mori"

Actorul american Edward Norton a descoperit că celebra Pocahontas este rudă cu el. Mai exact, este a 12-a generație de străbunică.  

Vedeta nominalizată la Oscar a aflat despre legătura sa de familie cu femeia care s-a căsătorit cu colonistul din Virginia, John Rolfe, în episodul de marți al emisiunii de istorie genealogică PBS „Finding Your Roots”, care urmărește istoria ancestrală a celebrităților.

Istoricul si gazda emisiunii, Henry Louis Gates Jr. a confirmat că poveștile din familia lui Norton sunt adevărate, notează CNN.

"Există dovezi pe hârtie, fără îndoială, există o legătură cu cea de-a 12-a străbunică și străbunic, Pocahontas si John Rolfe", a spus Henry Louis Gates Jr.

Potrivit lui Gates, cei doi s-au căsătorit pe 5 aprilie 1614 în Jamestown, Virginia – într-o perioadă în care William Shakespeare era încă în viață. El a adăugat că documentele au relevat că Pocahontas a murit trei ani mai târziu în Gravesend, Anglia, în timp ce Rolfe a murit în jurul anului 1622.

Citește și
Globurile de Aur 2023
Globurile de Aur 2023, lista nominalizărilor. Românul Sebastian Stan este nominalizat la „cel mai bun actor într-o miniserie”

„Te face să realizezi ce parte mică eşti din întreaga poveste umană”, a spus Norton. Pocahontas i-a întâmpinat pe coloniști englezi în SUA la începutul secolului al XVII-lea. Legenda spune că ea i-a salvat viața căpitanului John Smith, oprindu-i execuția punându-și capul peste al lui.

Realizatorii emisiunii au mai descoperit că al treilea străbunic al lui Norton, John Winstead, deținea o familie de sclavi, inclusiv un bărbat de 55 de ani, o femeie de 37 de ani și cinci fete tinere, în vârstă de patru, șase, opt, nouă și zece ani.

Norton, în vârstă de 53 de ani, care a spus că și-a cercetat propriul ascendent înainte de apariția sa la „Finding Your Roots”, a spus că acea parte a istoriei nu i-a plăcut.

Întrebat cum este să afli că ești ruda unui proprietar de sclavi, actorul din „Glass Onion: A Knives Out Mystery” și „Fight Club” a spus: „Răspunsul scurt este că aceste lucruri sunt incomode. Și ar trebui să ne fie rușine.”

„Nu este o judecată asupra ta vieții tale, ci este o judecată asupra istoriei acestei țări și trebuie să fie acceptată în primul rând și apoi trebuie să fie asimilată”, a continuat el.

„Când citești sclav în vârstă de opt ani, vrei doar să mori”, a mai spus actorul.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult