Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine este Nemo, reprezentantul Elveției care a câștigat Eurovision 2024 cu piesa „The Code”. GALERIE FOTO

Nemo a câştigat duminică Eurovision pentru Elveţia cu "The Code", un cântec foarte personal despre a fi non-binar, fiind un premiu care încheie o competiţie marcată de controverse, în special cu privire la participarea Israelului.

„Sper că această competiţie va putea continua să încurajeze pacea şi demnitatea pentru fiecare", a declarat artistul, în vârstă de 25 de ani, care a obţinut 591 de puncte, oferind micuţei ţări alpine a treia coroană, potrivit as.com.

"'The Code' spune povestea călătoriei pe care am început-o realizând că nu sunt nici bărbat, nici femeie", a afirmat anterior Nemo, ceea ce îi acordă micuţei ţări alpine, campioană a neutralităţii politice, a treia coroană într-o competiţie care îşi propune să fie apolitică. Aceasta este prima victorie a Elveţiei de la "Ne partez pas sans moi" interpretat de Celine Dion în 1988.

Cine este Nemo Mettler?

Nemo Mettler s-a născut la Biel/Bienne în 1999, lansând primul album „Clownfisch” în 2015 și câștigând o serie de premii până la vârsta de 18 ani. Acum, la 25 de ani, Nemo a lansat patru albume de studio, dar a fost în mare parte necunoscut în afara Elveției până la concursul Eurovision din acest an.

În noiembrie 2023, Nemo a ieșit în evidență ca fiind non-binar într-un interviu acordat presei elvețiene, unde a declarat că preferă să fie numit „they”/„ei” în limba engleză și să folosească prenumele în loc de pronume în limba germană.

Citește și
nemo eurovision
Elveția a câștigat Eurovision 2024. Nemo a cucerit publicul cu un cântec despre a fi non-binar VIDEO
Ce reprezintă piesa 'The Code'?

'The Code' a fost scrisă de Nemo, alături de compozitorii Linda Dale, Benjamin Alasu și Nylan. Acesta conține un amestec de genuri muzicale diferite, deși rap-ul este cel dominant.

Versurile se referă la drumul parcurs de Nemo descoperind că nu se identifică nici ca bărbat, nici ca femeie. Cântărețul a vorbit anterior despre dorința de a sprijini alte persoane aflate într-o poziție similară și de a juca un rol de lider în cadrul comunității LGTBIQ+.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult