Alexandru Arşinel și soția sa, internați la ”Matei Balş” cu Covid-19. ”Suntem apărați totuși de vaccinul pe care l-am făcut”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Celebrul actor Alexandru Arșinel și soția sa, amândoi vaccinați anticovid la începutul anului, au ajuns la spital cu SARS-Cov-2, iar medicii spun că au făcut o formă mai ușoară.
Totuși, date fiind vârsta și problemele de sănătate anterioare doctorii mențin o atentă supraveghere.
Pe de altă parte, România a înregistrat un nou record al deceselor de Covid-19: 237 de pacienți în ultimele 24 de ore, când au fost înregistrate aproape 3.000 de cazuri noi.
Actorul Alexandru Arșinel și soția sa, Marilena, au ajuns în urmă cu 4 zile la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, după ce au fost diagnosticați cu COVID-19.
Artistul este stabil și nu este internat la Secția de Terapie Intensivă, spun medicii. Nu știe de unde a luat virusul, însă atât el cât și soția stăteau liniștiți, întrucât făcuseră prima doză a serului Pfizer în ianuarie și apoi rapelul la începutul lunii februarie.
Alexandru Arșinel: ”Ce să vă spun, noi suntem apărați totuși de vaccinul pe care l-am făcut. Noi am făcut vaccinurile amândouă, deci în mod normal gust, miros și alte treburi nu trebuie să apară în dialogul nostru. M-a luat puțină durere de cap, puțină temperatură și când spun puțină, chiar puțină. Și atunci copiii mei care au avut mi-au spus ”tată, trebuie să faci un test”, iar la test am ieșit că am covid”.
Pacient vulnerabil care ar fi putut face oricând forma severă
În vârstă de 81 de ani, Arșinel a făcut în 2013 un transplant de rinichi și în 2017 a suferit o intervenție chirurgicală în urma unui infarct. Cunoscute sunt și afecțiunile la coloană și alte operații pe care le-a suferit de-a lungul timpului.
Așadar, este un pacient vulnerabil care ar putea oricând să facă forma severă a virusului. Tocmai de aceea, spun medicii, vaccinarea în cazul acestor persoane face diferență între viață și moarte.
Adrian Marinescu, medic: ”Nu am ajuns să am complicații și gândiți-vă ce înseamnă pentru o persoană vulnerabilă care este în vârstă și are afecțiuni cronice și ce risc ar avea dacă nu ar fi vaccinate și ce risc ar avea dacă ar face infecția, ar putea să facă o formă severă, care să îi pună viața în pericol”.
În ultimele 24 de ore, alți 2.931 de români au aflat că au COVID-19, iar oficial sunt înregistrate 237 decese, inclusiv al unor persoane de până în 39 de ani. În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați acum 1.448 de pacienți.
Alexandru Arșinel, director adjunct al Teatrului „Constantin Tănase”, a spus că se simt „nefiresc de cum ar trebui să ne simţim, având în vedere că am parcurs toate etapele”, relatează News.ro.
El a adăugat: „Am făcut toate vaccinurile (ambele doze, n.r.) şi de patru, cinci zile suntem internaţi aici, unde e domnul doctor Marinescu. Medicii spun că avem o formă uşoară”.
O carieră impresionantă
Născut în 4 iunie 1939, Alexandru Arşinel a absolvit Institutul de Artă Teatral Cinematografică „I. L. Caragiale”, pentru ca la scurt timp să se angajeze la Teatrul de Revistă din Bucureşti, devenind apoi directorul şi managerul acestuia.
A jucat în peste 30 de filme artistice, printre care "Ana şi... hoţul”, "Miss Litoral”, "Anotimpul iubirii”, "În fiecare zi mi-e dor de tine”, "A doua cădere a Constantinopolului”, "Paradisul în direct” şi "Sexy Harem Ada-Kaleh”.
Activitatea sa din teatru, film, televiziune şi teatru radiofonic a fost recompensată în ultimii ani cu mai multe premii, medalii şi ordine, precum Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor – „Arta Spectacolului”, Medalia de Onoare a Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România, Premiul Special şi Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră sau Premiul Special „Ambasadorul Teatrului Naţional Românesc”.