Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Adevărata poveste care a stat în spatele filmului de Oscar ”Green book”: ”O rușine”

Nepoata pianistului de culoare Dr. Shirley, a cărui poveste a fost spusă în filmul premiat cu Oscar ”Green book”, este de părere că laudele aduse acestei pelicule reprezintă ”o rușine”.

”Cred din tot sufletul că Peter Farrelly (regizorul, n. red.) i-a dat o lovitură tatălui meu în discursul său. El a spus că există o zicală, ”Dacă vrei să mergi repede, du-te sigur. Iar dacă vrei să mergi departe, mergi împreună”.

De fapt, ăsta este un proverb african, pe care tatăl meu l-a învățat de la bunicul meu. Tatăl meu a spus asta de multe ori, public, în contextul în care acest film s-a făcut repede, pentru că ei nu au consultat pe nimeni din familie.

Sunt nuanțe și subtilități pe care le-ar fi obținut dacă ar fi consultat familia, însă nu au făcut-o.” - a spus pentru Daily Mail, Karole, în vârstă de 47 de ani,

Citește și
Lady Gaga, copleșită de emoții după ce a câștigat Oscarul
Lady Gaga, copleșită de emoții după ce a câștigat Oscarul

Filmul spune povestea sensibilă a unei prietenii neobișnuite între un pianist de culoare și șoferul său american de origine italiană. ”Cartea verde” a luat 3 premii Oscar: cel mai bun actor în rol în rol secundar, cel mai bun film și cel mai bun scenariu original.

Pianistul din acest film, Dr. Shirley, a existat și în viața reală, însă fratele său Maurice (82 de ani) și soția sa Patricia (79 de ani), spun că nu a existat nicio prietenie între muzician și șoferul Tony 'Lip' Vallelonga.

”Tatîl meu este plictisit de toată treaba asta. Și atât el, cât și mama spun că este o rușine că a câștigat acest film. Amândoi au trăit cu legile Jim Crow și au trecut prin acele timpuri groaznice, luptându-se pentru drepturile civile. Așa că dacă ei spun că este o rușine, atunci asta spune ceva.” - a mai spus Karole.

La începutul lunii ianuarie, fratele pianistului din film, Maurice, a criticat acest film, pentru că nimeni din familie nu a fost consultat de echipa regizorului, spunând că este ”o simfonie a minciunilor”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult