Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A apărut primul muzeu imersiv din România. Vizitatorii se vor plimba printre opere de artă faimoase, virtuale, ghidați de AI

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primul muzeu imersiv din România, în care arta se îmbină cu tehnologia, este gata să își primească vizitatorii. Este vorba despre un spațiu interactiv, în care vor fi proiectate picturi ale unor artiști faimoși, inclusiv români.  

Astfel de muzee digitale au mare succes în străinătate.

Primul muzeu imersiv din România se află în București, în Pipera, în fosta fabrică de calculatoare.

În hala de 2.500 de metri pătrați găsiți la un loc zeci de opere de artă. Vizitatorii vor fi parte din faimoasele lucrări.

Sorina Topceanu, cofondator: : „Show-ul Gustav Klimt pregătit de noi este o producție multimedia, în care prezentăm o selecție de peste 60 de lucrări ale artistului, sunt opere care se regăsesc în muzee din întreaga lume, precum "Sărutul" și "Doamna în Aur", "Doamna cu evantai", care a devenit acum cea mai scumpă lucrare vândută într-o licitație din Europa, cu o coloană sonoră realizată de Alexei Țurcan, care a fost și câștigătorul premiilor GOPO de anul acesta pentru cea mai bună coloană sonoră originală”.

În zona dedicată lumii subacvatice vom ajunge chiar în adâncul oceanului.

Citește și
Super Mario
Super Mario, Pong sau Street Fighter s-au întors. În ce mare oraș al lumii pot fi jucate la muzeu

Ghidul care va întâmpina vizitatorii în muzeu este unul cu totul special. Ea este Mina și este un avatar care folosește inteligența artificială. Ea va răspunde în timp real la întrebări.

”Bună, Mina! Cum va fi muzeul?.

Mina: ”Muzeul viitorului va fi un spațiu interactiv, multidimensional și în continuă schimbare. Expozițiile vor fi personalizate pentru fiecare vizitator”.

Un bilet costă 50 de lei

Muzeul se va deschide pe 25 august, iar un bilet va costa 50 de lei. Copiii sunt publicul țintă.

Andrei Nistor, cofondator: „Spațiul este gândit pentru 600 de persoane rulate de mai multe ori în timpul zilei, astfel am putea pe zone diferite și pe toate aceste proiecte să ajungem până la 5-6 mii de oameni pe zi. Tot ce veți vedea aici este făcut de către artiști români”.

Proiecțiile sunt realizate de artiștii de la Aural Eye. 

În Londra și Paris sunt de asemenea muzee imersive, unde proiecțiile digitale prezintă picturi celebre. Iar cel din Tokyo este unul dintre cele mai vizitate din lume.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult