Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Dr. Cristian Andrei și sociologul Ema Pendiuc aduc conferința Drumul Succesului la Râmnicu Vâlcea

Pe 11 octombrie, “Conferințele Drumul Succesului”, prima serie de evenimente gratuite din România pentru cadre didactice și părinți, care alătură educația mentală celei nutriționale, va continua la Râmnicu Vâlcea.

În Sala Mare a Consiliului Județean Vâlcea, cadrele didactice se vor intalni cu dl. dr. neuropsihiatru Cristian Andrei și dna. nutriționist Laura Eremia, evenimentul fiind moderat de sociologul Emma Pendiuc.

„Sănătatea mentală, emoțională a copilului si sănătatea fizică a corpului acestuia trebuie văzute ca un tot unitar. Sigur că folosim metode adecvate de tratare și preventive a fiecaruia în parte, dar este necesar să avem o privire holistică asupra ceea ce este cu adevărat omul. O bucațică de energie din marea energie universală, care a luat o formă umană, aici, pe pământ și este condus de o minte; mintea umană. Când avem această percepție a realitații, deja modul în care acționăm se schimbă și vedem rezultate mult mai bune, mult mai rapid. Suntem foarte recunoscatori că ideea noastră de a aduce soluții comune, practice, atât din domeniul psiho-emoțional, cât și din cel al nutriției, prinde contur datorită contribuțiilor valoroase ale invitaților nostri, dr. Cristian Andrei și dna. Laura Eremia, cărora le mulțumesc.”, a declarat Emma Pendiuc, sociolog și realizator TV.

Evenimentul, la care sunt asteptate peste 350 de cadre didactice este primul în afara Bucureștiului și este destinat învățământului preșcolar și primar, este organizat de către ONG-ul Școala de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete, fondata de Ema Pendiuc și Ariana Pendiuc si va avea loc în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Casa Corpului Didactic Vâlcea, Inspectoratul Școlar al Municipiului Râmnicu Vâlcea și Institutul Regiunilor Europene. La realizarea evenimentului au pus umărul: Farmaciile Remedia, Tarus Media, Raureni si Aquatique,

Subiectul abordat este unul de mare actualitate. Studiul realizat de Institutul Național de Sănătate Publică în anul 2020, conform protocolului COSI (European Childhood Obesity Surveillance Initiative), arată că 3 din 10 copii cu vârsta de 7 – 9 ani sunt supraponderali sau suferă de obezitate, iar aceste situații sunt tot mai întâlnite și la copiii care încă nu au împlinit șapte ani. Factorii care pot crește riscul de apariție al obezității infantile sunt multipli, cei psihologici fiind adesea ignorați, atrag atenția specialiștii. În anul 2030, potrivit Federației Mondiale a Obezității, numărul copiilor din România cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani care vor suferi de obezitate ar putea atinge pragul de 500.000, în lipsa unui program național de educare în privința nutriției corecte, a practicării sportului și a schimbării mentalităților, în țara unde „un copil gras este un copil sănătos”.

Conferința cu acces gratuit, intitulată „Educația Mentală și Nutrițională a Copilului. Comportamente - cauze și soluții", desfășurată în Râmnicu Vâlcea pentru cadrele didactice și părinții din învățământul preșcolar și primar, face parte din seria „Conferințele Drumul Succesului”, o campanie amplă de conștientizare asupra sanatatii fizice si mentale a copilului, inițiată de fondatorii Școlii de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”, Emma Pendiuc și Ariana Pendiuc (regizor). 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult