(P) Cum poți reduce costurile privind instruirea angajaților
Cu toate acestea, până nu demult, învățarea la locul de muncă implica, automat, utilizarea unor resurse importante de timp și bani, motiv pentru care sesiunile de training se realizau, cu precădere, în companiile mari, care își permiteau alocarea unor astfel de resurse.
Transportul, cazarea și masa, timpul petrecut cu organizarea și participarea la training, toate acestea reprezentau, de multe ori, costuri prea mari pentru companiile mici și medii, ale căror angajați se trezeau, brusc, în imposibilitatea de a rămâne competitivi cu cei care activau în marile corporații.
Democratizarea accesului la resurse educaționale
Odată cu dezvoltarea platformelor de e-learning, accesul la resurse educaționale de calitate a devenit din ce în ce mai facil. Pentru prima dată în istorie, angajații unor companii mici sau medii pot beneficia de training la nivelul celui implementat în marile corporații, tocmai pentru că utilizarea unei platforme de e-learning diminuează costurile necesare implementării programelor de instruire. În continuare, vom vedea care sunt modurile prin care utilizarea unei platforme de e-learning ajută la diminuarea costurilor cu procesul de instruire a angajaților:
Micșorarea bugetelor necesare programelor de training
Prin utilizarea unei platforme de e-learning, companiile nu mai sunt nevoite să plătească specialiști și nici să suporte costurile adiacente cu transportul și cazarea acestora. Se elimină, de asemenea, costurile necesare tipăririi materialelor de curs și se rezolvă problema uniformizării informației. Mai exact, prin utilizarea unei platforme de e-learning, managerii se asigură că informația ajunge în același timp și în aceeași formă la angajați, indiferent de punctul de lucru al acestora.
Economie de timp
Dacă în cazul programelor de instruire fizică, angajații erau nevoiți să se deplaseze într-un anumit loc pentru a le urma, folosirea unei platforme de e-learning elimină nevoia deplasării iar angajații pot învăța în propriul lor ritm, în orice moment al zilei, reducând timpii necesari finalizării programelor de training.
Trasabilitatea procesului de învățare
În același timp, digitalizarea învățării redă angajatorului un control sporit cu privire la trasabilitatea întregului proces . O platformă de e-learning poate genera cu ușurință rapoarte cu privire la nivelul de pregătire al fiecărui angajat, topicurile la care acesta performează și, din contră, cele la care subperformează. În acest mod, managerii pot eficientiza procesul de planificare a trainingurilor, în funcție de nivelul de pregătire al angajaților și de obiectivele de business ale companiei.
Actualizarea ușoară a conținutului
Platformele de e-learning facilitează actualizarea conținutului într-o manieră ușoară, rapidă și ieftină. În acest mod, companiile se asigură că angajații lor rămân la curent cu cele mai noi informații, fără să fie necesare bugete mari pentru actualizarea resurselor educaționale tipărite.
Așadar, o platformă de e-learning poate fi o modalitate excelentă de a reduce costurile cu instruirea angajaților. În același timp, aceștia pot învăța mai eficient, dezvoltându-și abilitățile sau însușind unele noi, toate acestea având un impact pozitiv asupra întregii afaceri.