Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Calculatorul sarcină, cea mai bună metodă să afli în ce zodie se va naște bebelușul tău

Dacă ești însărcinată și vrei să afli ce zodie va avea bebelușul tău, poți estima data probabilă a nașterii cu ajutorul unui calculator sarcină.

Adesea, părinții au propriile lor preferințe în materie de semne zodiacale și își doresc ca cel mic să vadă lumina zilei într-o anumită zodie, beneficiind de trăsăturile pe cale le apreciază la persoanele din anturajul lor. Astfel, pentru un Leu ambițios va conta mult ca și copilul să aibă avantajul tenacității și calităților de lider ale acestui semn, mai mult decât sensibilitatea Racului sau hărnicia Fecioarei, cealaltă zodie vecină cu Leul.

Data la care ar trebui să vină pe lume bebelușul este o preocupare pentru fiecare viitoare mămică, pentru familia acesteia, dar și pentru medicul ginecolog care îi urmărește sarcina. Pe lângă metodele tradiționale, cu rezultate mai mult sau mai puțin confirmate, există un calculator sarcină care determină automat data probabilă a nașterii în funcție de prima zi a ultimului ciclu menstrual. Poți să stabilești, din intimitatea căminului, cu ajutorul unui calculator, sarcina pe săptămâni și luni pentru a fi la curent, în orice moment, cu transformările organismului tău, cu evoluția fătului și dezvoltarea lui în viața intrauterină. kid.ro îți oferă informații detaliate despre fiecare etapă a sarcinii, despre simptome, analize necesare, alimentație, somn și călătorii în timpul acestei perioade deosebite din viața ta.

La ce folosește un calculator sarcină?

Citește și
femeie gravida
Ungaria obligă prin hotărâre guvernamentală femeile să asculte bătăile de inimă ale fătului înainte de a avorta

Dincolo de considerente care țin de superstiții, de credințele părinților într-un destin remarcabil al copilului datorat zodiei în care s-a născut, un calculator de sarcină are o serie de beneficii. Din punct de vedere practic, pe lângă estimarea datei nașterii copilului, acesta permite un calcul de sarcină în vederea determinării cu exactitate a trimestrului, lunii și săptămâni de sarcina în care viitoarea mamă se află într-un anumit moment.

Fiecare perioadă de sarcină vine cu propriile simptome, probleme, provocări și analize specifice, despre care poți găsi detalii pe site-ul kid.ro și este important să cunoști din timp toate informațiile necesare. Etapa de sarcină în care te afli corespunde, de asemenea, unui stadiu de dezvoltare a bebelușului și nu-i așa că vrei să afli tot ce ce poate despre mica minune din pântec?

Cum se calculează data estimată a nașterii?

Data probabilă a nașterii pentru o femeie însărcinată este data calculată pentru momentul în care bebelușul ar trebui să vină pe lume. Ginecologul te va întreba întotdeauna care este data ultimei menstruații, ceea ce înseamnă că prima zi a menstruației este stabilită de medic ca data de la care începe să curgă perioada de sarcină și în funcție de care se stabilește și data nașterii copilului.

Viitoarele mame își alcătuiesc însă propriul calculator sarcina în funcție de data concepției, de ziua în care au avut contactul sexual cu partenerul lor în perioada fertilă. Ecografia cu ultrasunete și ecografia morfofetală corespunzătoare trimestrelor de sarcină pot indica uneori o altă vârstă a fătului, ceea ce duce la întrebarea care este cel mai bun calculator de sarcină?

Limitele unui calculator sarcină tradițional

Deși se poate estima data nașterii bebelușului prin mai multe metode de calcul, statisticile arată că data a fost stabilită corect într-un procent mai mic de 4 % dintre cazuri. În 60 % dintre cazurile din eșantionul cercetat, femeile au născut la diferență de o săptămână în plus sau în minus față de estimare, pe când în 90 % dintre cazuri, nașterea s-a produs la două săptămâni diferență față de momentul prevăzut. Explicația unui astfel de decalaj constă în existența a numeroși factori care pot influența durata sarcinii, printre care vârsta, durata sarcinilor anterioare și greutatea mamei la naștere.

De asemenea, unele studii arată că vârsta gestațională a copilului la naștere poate fi influențată și de rasă, femeile din rasa albă având o durată a sarcinii mai mare decât cele de culoare. Termenul la care ar trebui să vină pe lume bebelușul ar trebui să fie, de fapt, un interval cuprins între câteva zile și două săptămâni, dacă ne ghidăm după statistici. Iată de ce un calculator sarcină clasic își are limitele lui în ceea ce privește stabilirea cu certitudine a datei nașterii.

Variante tradiționale pentru calculator sarcină pe săptămâni și luni

O sarcină normală durează între 38 și 42 de săptămâni. Există mai multe moduri de calcul tradiționale, dar, cu toate acestea, studiile statisticile arată că doar în 4 % dintre cazuri copii se nasc la data preconizată (sursa Wikipedia).

Principalele metode de calculare a vârstei gestaționale sunt:

1. Calcularea directă a zilelor de la începutul ultimei menstruații. În cazul fertilizării in vitro, se calculează zilele de la prelevarea sau co-incubarea ovocitelor și se adaugă 14 zile.

2. Ecografia obstetricală timpurie. Estimarea vârstei fătului se face comparând dimensiunea unui embrion sau a unui făt cu cea a unui grup de referință de sarcini de vârstă gestațională cunoscută (cum ar fi calculată din ultimele perioade menstruale) și folosind vârsta gestațională medie a altor embrioni sau fetuși de aceeași dimensiune.

3. Regula lui Naegele. Denumit după obstetricianul german Franz Karl Naegele (12 iulie 1778, la Düsseldorf, Germania și devenit în 1806 director al spitalului din Heidelberg), acest calculator sarcina pe luni pleacă de la premisa că la data nașterii, copilul are o vârstă gestațională de 280 de zile. Astfel, la prima zi a ultimei menstruații se adaugă un an, apoi se scad 3 luni și se adaugă rezultatului 7 zile. De exemplu, dacă data ultimei menstruații este 5 noiembrie 2022:

+ 1 an = 5 noiembrie 2023,

- 3 luni = 5 august 2023

+ 7 zile = 12 august 2023 (data probabilă a nașterii).

Calculator sarcina aplicație

O metodă modernă, cu rezultate bune este utilizarea unui calculator de sarcină online. Acesta se bazează pe o aplicație în care se introduc câteva date, în funcție de complexitatea calculatorului sarcina. Cel mai simple aplicații presupun doar introducerea datei ultimei menstruații a viitoarei mame, calculatorul făcând automat calculul și generând instant data probabilă a nașterii copilului. Avantajul față de calculele clasice este că aplicația ține cont și de anii bisecți.

Există însă și un calculator de sarcina aplicație cu mai multe variabile de introdus. S-a demonstrat că data estimată a nașterii depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta și rasa mamei, dacă aceasta este la primul copil sau a mai avut nașteri. Femeile care mai au copii, cele cu vârsta sub 19 ani și cele peste 34 de ani, femeile de culoare au gestații mai scurte decât femeile aflate la primul copil, femeile cu vârsta cuprinsă între 19 și 34 de ani sau femeile albe.

Aplicațiile mai complexe cer introducerea unor date privind obiceiurile alimentare ale mamei, consumul de alcool înainte de sarcină, fumatul, existența unor sângerări în timpul unei anumite perioade de sarcină, precum și existența unor sarcini anterioare pierdute, încercând să determine în calculatorul de sarcina, dacă există factori de risc care ar putea cauza o naștere prematură sau cu câteva zile înainte de termen.

Pe lângă metodele clasice de a determina vârsta gestațională și data probabilă a nașterii fătului, o aplicație calculator de sarcină te poate ajuta să estimezi data la care bebelușul va veni pe lume. Aplicația este ușor de folosit, iar rezultatul obținut te poate surprinde prin acuratețe și precizie, ajutându-te să stabilești mai ușor în ce perioadă a sarcinii te afli, la ce simptome ar trebuie să te aștepti, ce analize ar trebui să faci din cele recomandate de medic și să te pregătești pentru marele eveniment al venirii pe lume a copilului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult