Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Podcast ”România, știi bine!”, ep. 67. Rareș Năstase: Abandonul școlar este cea mai desăvârșită formă a eșecului în educație

Your browser doesn't support HTML5 video.

Podcastul ”România, știi bine!” a ajuns la episodul 67. Soluțiile pentru abandonul școlar încep să funcționeze imediat, și pot avea efecte toată viața.

Rareș Năstase și Adrian Dumitrescu, manager de profesori în organizația ”Teach for Romania” au fost invitați în noua ediție a podcastului ”România, știi bine!” pentru a discuta despre cum pot fi salvați copiii și familiile lor care nu recunosc în școală un drum care, deși lung, schimbă în bine destine care altfel rămân modeste.

Nu doar copiii abandonează școala, ci și societatea îi abandonează, ori cel puțin ultima parte o putem schimba.

Rareș Năstase: „Eu mi-am făcut cumva o idee, de-alungul unor filmări de trei săptămâni. Dar am filmat în mai multe zone din țară, nu doar într-un anumit loc. Este evident că părăsirea școlii, abandonul școlar, este cea mai desăvârșită formă a eșecului în educație, în momentul în cre nu îți mai vin copiii la școală, din diverse motive. Dar abandonul școlar eu credeam că este o decizie luată de azi pe mâine. Nu, nu este așa. În special în zonele rurale este un proces care durează.”

Vedeți mai multe în video.

Toate podcast-urile ”România, știi bine!” pot fi ascultate și descărcate gratuit de pe romaniastiibine.podbean.com

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult