Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Județul Botoșani, sub lupa emisiunii "România, te iubesc!". Locul unde sărăcia nu s-a prins și de aleșii locali

Your browser doesn't support HTML5 video.

Emisiunea "România, te iubesc!" se întoarce cu un nou sezon de reportaje și investigații.

Vă invităm, duminică, într-o călătorie prin Botoșani, unul dintre polurile sărăciei din România, şi vă facem cunoștință cu cei care au condus și conduc județul.

La Botoșani, timpul nu înseamnă bani. Dacă ar fi fost așa, cei 30 de ani trecuți de la Revoluție s-ar fi tradus în bunăstare pentru cei 400.000 de locuitori.

Județul are cea mai proastă infrastructură rutieră din țară, cu mai puțin de jumătate dintre drumurile județene modernizate.

90 la sută dintre gospodării nu sunt racordate la rețeaua de gaz, iar la canalizare și apă au acces doar jumătate dintre locuitori.

Citește și
RTI
„România, te iubesc!”. Emisiunea integrală din 5 decembrie 2021

Și peste toată această săracie s-a cățărat o clasă politică care ar fi trebuit să aducă bunăstare în județ.

Șapte președinți de Consiliu Județean a numărat până acum județul. Doi s-au remarcat prin fapte penale, alții prin incompetență. Un fost președinte de Consiliu Județean a făcut închisoare pentru că ar fi spălat prin firma unui interpus 5 milioane de euro.

Vedem cum firma prin care s-au spălat banii a ajuns tot la familia Conțac și câștigă licitații alături de o companie al cărei patron a fost condmanat la închisoare cu suspendare după ce a recunoscut că i-a construit o casă președintelui de Consiliu Județean care i-a urmat în functie lui Conțac. E vorba de Florin Turcanu căruia în județ i se spunea „Împăratul”.

La Botosani, după ce ajung în funcții, principala grijă a liderilor e să-și ajute rudele să devină bugetare.

Cum a ajuns Botosaniul județ la stăpân, vedeți duminică, la România, te iubesc!

„Botoșani este un județ foarte sărac, unul dintre cele mai sărace județe, și ne-am dus acolo tocmai ca să aflăm de ce de 30 de ani nu se întâmplă mare lucru. Acolo nu s-a investit mai deloc, iar mulți dintre cei care au ajuns în funcții publice s-au îmbogățit. Cel mai mult m-a durut să văd că în satele din Botoșani oamenii s-au obișnuit cu nimic. Pentru ei este deja o normalitate”, a declarat Paula Herlo, corespondet Știrile PRO TV.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult