Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Opinie Rareș Năstase: Ce am înțeles din episodul de azi, de la plafonul Unirii? Că în România funcționează poliții paralele

Ce am înțeles din episodul de azi, de la plafonul Unirii? Că în România funcționează poliții paralele. De o parte a fost Primarul General, cu poliția locală a municipiului București.

Au venit să dea jos garduri, justificând că sunt montate ilegal, pe terenul municipalității.

De cealaltă au fost protectorii gardurilor, polițiștii de la sectorul 4. Cu dreptatea lor, cu misiunea lor. Și care au apărat, vitejește, gardurile. Erau și mai bine echipați, de acțiune, dacă mă întrebați pe mine.

La așa pocinog au fost chemații și polițiștii poliției naționale, Poliției Capitalei. Polițiștii pe bune, cum se mai spune. Care n-au lămurit problema, în sensul că nu s-au băgat. Au asistat, ca jandarmii, de altfel.

Gardurile au rămas pe poziție, la acest moment cel puțin sunt tot acolo, adică la ore bune de la episodul matinal.

Citește și
Nicușor Dan
Nicuşor Dan: La Pasajul Unirii s-a lucrat pe genunchi. Primăria Sectorului 3 a emis 1.000 de autorizaţii ilegale

Îl vedem pe primarul Bucureștiului și pe directorul poliției locale a municipiului București și o subordonată, cum nu trec de oamenii de la locala sectorului 4.

Așadar, în București sunt 7 poliții locale, subordonate primarilor, n-au nicio treabă între ele.

Pot trece și la “caftă”, la o adică, dacă așa decid edilii. Fiecare polițist, cu dispoziție de la “șefu”… are asta în atribuții, prin lege.

Înțelegem că situații similare pot fi și la o limită între localități, cu terenuri în dispută, între primari înverșunați?

Vă dați seama că nu sunt excluse împinsături și violențe între polițiști locali, dacă edilii nu cedează?

Înțelegem că nu e ok să nu existe o formă în care aceste poliții să lucreze, la unison și să fie coordonate, subordonate, într-un fel?

Concluzia? Cine are poliție locală mai tare câștigă.

Poliția Capitalei a precizat că ei nu mută garduri. Nu le în atribuție asta și au dreptate. Ei au venit să asiste la cine e mai tare.

P.S: Cât credeți că va mai dura până vom vedea în România bătăi între polițiști locali, de la diverse primării?

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult