Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine sunt persoanele care vor deveni cea mai bogată generație din istorie. Vor obține un câștig mare în următorii ani

Persoanele care au crescut odată cu explozie internetului și a tehnologiei se pare că vor deveni „cea mai bogată generație din istorie”, după cum sugerează un nou raport.  

Generația Y sau „milenialii” este alcătuită din nativi digitali, adică din persoane care s-au născut între anii 1980 și 1996. Sunt acele persoane care au crescut odată cu explozia internetului și care astăzi își desfășoară activitățile, în mare parte mediate de un ecran.

Potrivit unui studiu citat de The Guardian, aceștia sunt pe cale să devină „cea mai bogată generație din istorie”.

Cei născuți între 1980 și 2000, adică cei din generația Y și câțiva născuți la începutul generației Z (1996/1997) sunt pe cale de a obține un câștig „seismic” în următorii 20 de ani, datorită activelor imobiliare acumulate de generațiile anterioare lor, potrivit studiului realizat de agenția imobiliară Knight Frank,

În timp ce transferul averilor se schimbă între regiunile lumii, o schimbare și mai mare are loc între generații. În urma acestei schimbări, 90 de miliarde de dolari (71 de miliarde de lire sterline) de active vor trece de la o generație la alta numai în SUA, „făcând din milenialii bogați cea mai bogată generație din istorie", a declarat Knight Frank.

Citește și
Gen Z masini
Gen Z si mașinile electrice. De ce tinerii preferă mașinile electrice sau renunță la condus în număr tot mai mare
Cât de bogați sunt cei din generațiile Y și Z

Studiul a arătat că 75% dintre mileniali se așteaptă ca averea lor să crească în 2024, față de 53% din generația baby-boomer (cei născuți între 1946 și 1964), 56% din generația X (1965-1980) și 69% din generația Z, mai tânără.

În timp ce își așteaptă moștenirile, mulți mileniali încă se resimt după o serie de șocuri economice, cu prăbușirea din 2008 urmată de o serie de căderi financiare provocate de pandemie, Brexit și războiul din Ucraina.

Ca urmare a creșterii chiriilor, ei au cheltuit o mare parte din veniturile lor pe costurile de locuință și s-au confruntat cu provocări semnificative pentru a-și permite propria locuință sau pentru a-și constitui un fond de pensii. Condițiile au alimentat imaginea că milenialii - lipsiți de obiectivul de a-și economisi veniturile pentru a achiziționa o proprietate - și-au irosit banii pe experiențe scumpe.

În realitate, viitoarea lor putere financiară va fi probabil o loterie, determinată predominant de moștenirea de la generațiile anterioare, inclusiv de proprietăți.

Liam Bailey, șeful global al departamentului de cercetare al Knight Frank, a declarat că această schimbare în ceea ce privește averea va contribui probabil la eforturile legate de investiții și de sustenabilitate.

„Milenialii par să fi înțeles mesajul atunci când vine vorba de reducerea consumului - 80% dintre respondenții de sex masculin și 79% dintre cei de sex feminin spun că încearcă să își reducă amprenta de carbon", a spus el.

Tendințele de a construi o avere în rândul celor din Generația Z sugerează că există o creștere cu 38% a numărului de femei cu avere netă foarte mare. Și numărul lor „va continua să crească", mai sugerează studiul.

În ce constă averea generației Y

Proprietățile, investițiile financiare și mașinile se numără printre cele mai importante surse de avere, a constatat studiul Knight Frank.

În ceea ce privește obiectele mai mici, raportul a constatat că piața genților la mâna a doua s-a relaxat, în timp ce piața vinurilor fine a crescut marginal, iar vânzările de ceasuri la cele trei mari case de licitații au totalizat 488 de milioane de lire sterline în 2023, o ușoară creștere față de anul precedent.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult