Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Raportul privind activitatea DNA a ajuns la CSM. Avizul, în cel mult 30 de zile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Raportul privind activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupţie, care cuprinde propunerea ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii.

Oficiali din CSM precizează pentru Agerpres că raportul a fost înregistrat şi a intrat în circuitul administrativ, nefiind dispuse până în acest moment alte măsuri.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi seara că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru "acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept".

Ministerul Justiţiei a publicat, vineri, pe pagina de internet a instituţiei, raportul privind activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Raportul are 36 de pagini.

Citește și
laura codruta kovesi
Presa internațională, după anunțul lui Toader: ”Guvernul român vrea capul şefei DNA”

La CSM, procedura trebuie soluționată în 30 de zile. Înainte ca șeful statului să ia o decizie, e necesar avizul consultativ al Secției de Procurori de la CSM.

Surse apropiate de instituție susțin că acest aviz va fi dat abia după ce Laura Codruța Kovesi va fi invitată personal pentru a-și face apărările în fața valului de acuzații aduse de ministrul Justiției.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult