Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cristian Plută, directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, a fost reținut de DNA

Your browser doesn't support HTML5 video.

Directorul adjunct al Administratiei Spitalelor a fost reținut luni noaptea de procurorii anticoruptie. Cristian Plută va ajunge în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

De două ori luare de mită. Asta i se reproșează lui Cristian Plută, director adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Spun procurorii DNA că, între aprilie și august 2023, acesta ar fi primit de două ori mită, o dată 20.000 euro, ca să numească funcția de manager interimar al Spitalului Colentina pe George Mirel Cristescu, un om care a avut legături și conexiuni cu lumea medicală de la Constanța, iar cealaltă mită ar fi vorba despre vreo 300.000 lei, pe care Plută ar fi primit-o de la reprezentanții unei companii cu care ASSMB avea afaceri și reprezentau, practic, 5% din valoarea plăților făcute în luna august de către ASSMB.

Nu doar Plută a ajuns în arestul poliției cu ordonanță de reținere. Tot acolo și-a petrecut noaptea și managerul interimar al Spitalului Colentina, dar și intermediarul acestor presupuse afaceri de corupție și reprezentantul firmei care a plătit această sumă fabuloasă de bani pentru a se asigura că plățile făcute de ASSMB vor fi la timp, dar mai ales pentru ca o altă firmă să beneficieze de un caiet de sarcini pentru a putea să pună la bătaie un contract de reabilitare a spitalelor.

Toți patru vor ajunge la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă.

Citește și
DNA
Surse: Directorul adjunct de la ASSMB, anchetat că ar fi primit 20.000 euro mită de la managerul Spitalului Colentina

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult