Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse. Ce scrie în referatul DNA despre Nelu Tătaru, trimis la Parlament. Ar fi primit bani și pentru concedii medicale

Un parlamentar care a consultat dosarul procurorilor anticorupție pe numele fostului ministru Nelu Tătaru a precizat pentru Știrile Pro TV că urmărirea penală în acest caz a început în ianuarie 2023.

Conform sursei citate, măsurile de supraveghere tehnică au fost încuviințate abia în martie 2024.

De asemenea, parlamentarul a explicat pentru Știrile Pro TV, sub condiția anonimatului, că - pe lângă banii pe care se presupun că i-ar fi luat pentru serviciile medicale pe care le presta - medicul Nelu Tătaru ar fi primit recompense financiare și pentru eliberarea unor adeverințe pentru concedii medicale, chiar dacă nu erau îndeplinite condițiile legale.

În dosarul procurorilor se mai arată că Tătaru nu condiționa actul medical de plata unor bani, însă ar fi primit diferite sume incusiv înainte de efectuarea unor operații chirurgicale sau a altor servicii medicale.

Un detaliu oarecum amuzant din acest dosar - mai spune sursa citată - este faptul că Nelu Tătaru a fost înregistrat de DNA pentru una dintre fapte în timp ce asculta ședința de plen a Camerei Deputaților pe tableta pe care o are de la STS.

Citește și
Nelu Tătaru, vizat de acuzații spectaculoase. Ar fi luat ca șpagă carne și ouă
Nelu Tătaru, înainte de audiere: „Nu am primit niciun ban. Nu am atins niciun ban! Au fost nişte provocări”

Pe de altă parte, în dosar se mai arată faptul că fostul ministru al Sănătății avea în cabinetul său medical propria cameră de filmat, căreia îi dădea drumul când ieșea din birou. Motivul: să nu-i umble nimeni la dulapul cu bani. Pe de altă parte, el apare în înregistrările Parchetului când vine la birou și număra banii din dulap - mai arată sursa respectivă.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, luni, raport de încuviinţare a cererii de percheziţie informatică şi domiciliară în cazul deputatului Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită.

Decizia a fost luată în unanimitate, a precizat preşedintele Comisiei, Alina Tănăsescu (PSD).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult