Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Procesul soților Ceaușescu ar putea fi rejudecat. Ginerele lor și un nepot spun că la mijloc ar fi fost vorba despre o crimă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mircea Oprean, ginerele soților Ceaușescu, și un nepot al acestora cer Parchetului General să investigheze procesul fostului președinte pe motiv că la mijloc ar fi fost vorba despre o crimă.

Acuzați ar putea fi toți cei implicați în decizia de condamnare și executare din decembrie 1989, în frunte, cu Ion Iliescu. Profesorul Oprean consideră că statul român îl umilește pentru că nu i-a plătit nici până acum despăgubiri câștigate în instanță de 13 ani.

După ce au anunțat la începutul lunii că doresc rejudecarea procesului soților Ceaușescu de acum 35 de ani, avocații familiei intenționează să le ceara procurorilor să-i cerceteze pentru crimă pe toți cei implicați direct sau indirect. Bogdan Petre, avocat: „Vorbim de un criminal Ion Iliescu, vorbim de Silviu Brucan care a fost tătuc în primul eșalon. Vorbim de oameni care încă mai trăiesc, îl aveți pe șeful serviciului la acel moment Virgil Magureanu, Gelu Voican Voiculescu, aveți Nistor din completul de judecată, aveți un procuror de caz. Oamenii ăștia au săvârșit o crimă.” Ginerele lui Nicolae Ceaușescu și un nepot al acestuia consideră că bunuri care le-au aparținut au fost confiscate pe nedrept, dar și că procesul și implicit execuția soților Ceaușescu au fost nelegale.

Nicolae Ceaușescu, nepotul fostului președinte Nicolae Ceaușescu: „Asasinatul, a fost un asasinat politic în urma unui simulacru de proces. Personal nu urmăresc un avantaj material, nici nu aș avea ce avantaj material să am.” În schimb, profesorul Mircea Oprean - ginerele lui Nicolae Ceaușescu - susține că i-au fost confiscați ilegal aproximativ 30 de mii de lei pe care el și Zoia Ceaușescu îi aveau investiți în două fabrici din Scornicesti. În plus, deși a câștigat în instanță restituirea altor bunuri nu ar fi primit până acum nimic.

Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu: „E un proces câștigat de 13 ani, de 100 de mii de lei, cam atât ar veni reevaluată suma, dar Parchetul nu alimentează cu bani acel cont din care ar trebui să se plătească aceste sume.” Pe 18 respectiv 25 septembrie Judecătorii Curții Militare de Apel București vor examina cererile depuse de avocații familiei Ceaușescu prin care solicită rejudecarea procesului din decembrie 1889.

Citește și
Poliția Română, pe urmele Sceptrelor lui Nicolae Ceaușescu, găsite la o casă de licitație. Dispariția lor, un mister
Sceptrele dispărute ale lui Nicolae Ceaușescu, care i-au atras atenția și lui Dali. Unde au fost găsite

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult